Emre Aydın

Gönderen Konu: Emre Aydın - Temmuz 2009 Röportajları  ( 6920 Okunma )

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ♦cαn ќıяıќŁαяı♦

• ♦ѕΰќυт-υ нαчαŁ♦
  • Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 284
Emre Aydın - Temmuz 2009 Röportajları
« : 01 Temmuz 2009, 11:11:46 »
Billboard Temmuz 2009 sayısında Rock'n Coke ile ilgili bilgiler ve emreaydın röportajı bulunmaktadır..

SINGS IN ENGLISH!
Peş peşe bir Türkçe,bir de İngilizce  albüm yayınlamaya hazırlanan Emre Aydın,Rock'n Coke'ta hayranlarına İngilizce bir şarkıyla süpriz yapabileceğini söyledi.

Emre Aydın'la karşılıklı oturuyoruz.Her zamanki doğal ve mütevazı haliyle sigarayı bıraktığını müjdeliyor.Fark etmemek mümkün değil.Yüzüne renk gelmiş derler ya aynen öyle.Her zamankinden daha da sağlıklı görünüyor.Derken gözü masada duran Rock'n Coke programına ilişiyor.İlk gün,saat 16:40'ta çıkacağını hatırlattığımızda,''Hımm...tam saatini bilmiyordum,bir bakayım mı şuna?''diyor ve sohbet başlıyor:

Howling Bells'i çok sevdim ben.Onlardan sonra Juliette Lewis'ten önce çıkıyorum.Jane's Addiction da çok güzel grup ve o da aynı gün.Indie müzik sevenler için ilk gün güzel geçecek.

Peki ya ikinci gün...
İkinci gün yerli gruplar ağırlıkta.Tabii Kaiser Chiefs ve Linkin Park bir yana.Gerçi Türkiye dışında hemen hemen her yerde Kaiser Chiefs bir festivali headline edebilir ama Türkiye'de bu olmaz,enteresan...

Kaiser Chiefs,yeni albümleriyle ilgili sert bir özeleştiri yapmıştı,hatırlıyor musunuz?
Evet,ilk çıktıkları grafikte devam edemediler.Ama yine de dünyanın her yerinde The Prodigy ve Linkin Park ne yapıyorsa,Kaiser Chiefs'de onu yapabilir.

Peki Emre Aydın performansı için ne diyorsunuz?
Hava kararmadığı için ışık avantajınız olamıyor.Performansın yüzde 50'si ışık demek,oysa ki.Rock'n Coke çok önemli bir festival,ama ben Anadolu'nun herhangi bir yerinde çalarken de aynı özeni gösteriyorum.Konserde yeni şarkı çalabilirim.Belki şarkı İngilizce de olabilir.

İngilizce şarkılar derken İngilizce albümden bahsedelim mi?
Türkçe albümü bitirmek üzereyiz.Bir de İngilizce albüm hazırlıyoruz.Farklı iki ekip var ve İngilizce olan için sürekli yurt dışına çıkmak gerekiyor.Bir kısmını Londra'da kaydettim.Büyük ihtimalle sadece vokalleri İngiltere'de kaydedip esas kaydı İsveç'te yapacağız.Tabii Brit bir albüm olacak ve büyük bir plak şirketinden çıkma olasılığı yüksek.Bu arada çok enteresan bir şey öğrendim,daha önce Türk müzisyenler tarafından yapılan İngilizce albümlerin en çok sattığı yerler,Türk nüfusun yoğun olduğu ülkeler değil de,Japonya olmuş.

Tam bir Brit sound'uyla mı karşılaşacağız?
Bizim Brit dediğimiz şeye onlar pop,diyor.Keane,Travis ve Coldplay gibi mesela.Yurt dışına iş yapıyorsanız etnik bir şeyler koyun derler ama ben bunun taraftarı değilim.Birincisi yapmacık geliyor.İkincisi de örneğin Türkiye'de çıkacak bir country albümü ne kadar başarılı olur?Olmaz!Evet,Amerikan halk müziği çok ''değişik''gelir,ama tutmaz.Öte yandan siz tipik Brit oldu bile deseniz adam dinliyor ve ''Aaa ne ilginç''diyor.Yani engellemeye çalışsanız bile içinde mutlaka etnik bir etki oluyor.

Peki ya Türkçe albüm?
Yine aynı ekiple,yani birinci albümü yapan ekiple çalışıyoruz.Bitti sayılır.Çok az işi kaldı.Biraz ney ve kaval kullandık,yine akustik ama birincisine kıyasla daha modern bir albüm.Yani dinleyenin yahu bu adam ne yapmış diyeceği ya da birinci albümün tekrarı olan bir iş değil.Benim içime sinen bir albüm oldu.Göreceğiz bakalım.

Albüm çıkmadan Rock'n Coke'ta yeni şarkıları çalmakta bir sakınca görmüyor musunuz?
Bilemiyorum.Yeni şarkıların cep telefonlarıyla çekilip internete sızmasını ve ilk olarak o şekilde dinlenmesini istemem açıkçası.Çünkü biz sound için aylarca kafa patlatıyoruz.Bir taraftan da ben de aynı şeyleri çalmaktan sıkıldım.Ama en azından bir yeni İngilizce şarkı çalmak isterim.

Festivallere izleyici olarak katılmayı sever misiniz?
Bir zorunluluğum yoksa çaldığım yerde pek kalmıyorum,uzaklaşıyorum.Bu bakış açısıyla ilgili.Mesela Rock'n Coke'a hiçbir zaman ''aman da ne güzel bir festival,bir sürü grup izleyeceğim''diye gidemeyeceğim.Ben olayı,''50 dakikalık bir sorumluluğum var;sadece kendimi değil,bir sürü insanı temsil ediyorum ve görevimi en iyi şekilde yerine getirip sahnenin hakkını vermem gerekiyor''diye görüyorum.Özetle olaya profesyonel açıdan bakmam gerekiyor.Belki gizli bir yerlerden izleyebilirim,ama festival ruhuna dahil olabileceğimi hiç zannetmiyorum.

Fotoğraf

Kapaktada fotografı varmış..

Röportaj için ea_feyza 'teşekkürler..
Ertelenmiş sözler var dilimde,
Buruşmuş bir kâğıdın içinde duygularım.
Gecikilmiş bir aşk yazılı köşeye atılan kâğıtta.

Çevrimdışı freedom.

• güle güle
  • Moderatör
  • Rep puanı: 89
  • bomboş
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2009, 11:47:41 »
Röportajı bulursak biz de ekleriz canım..Veya sana veririz sen eklersin :) ;) Haber için teşekkürler  (=
Gözleri uzaklara dalan birinin, yakınlarda olmayan bir hikayesi vardır.

Çevrimdışı ♦cαn ќıяıќŁαяı♦

• ♦ѕΰќυт-υ нαчαŁ♦
  • Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 284
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2009, 11:53:49 »
Önemli Değil canım ..=)
Ertelenmiş sözler var dilimde,
Buruşmuş bir kâğıdın içinde duygularım.
Gecikilmiş bir aşk yazılı köşeye atılan kâğıtta.

Çevrimdışı Nova ~

• ea'.
  • Süper Moderatör
  • Rep puanı: 63
  • ...
« Yanıtla #3 : 01 Temmuz 2009, 13:59:54 »
resim çok şekilmiş ya :) haber için teşekkürler ;)
Gelme.
Nasılsa
rahat uyuyorum artık.
Her gece ne yapıyor acaba düşünceleri
yok kafamda.
rüyalarımda daha güzelsin.

Çevrimdışı ԋüȥüɳ ɱҽʅҽğι

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 55
« Yanıtla #4 : 01 Temmuz 2009, 14:27:59 »
resimde Emre Abi her zamanki gibi süper =) haber için teşekkürler...
Tükendim artık, sen yoktun, hiç olmadın, ben ağladım sen güldün, nerdeyim?

Çevrimdışı ~ÖLümcüL MeLek~

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 9
  • in the end ~~LİNKİN PARK~~ in the end
« Yanıtla #5 : 01 Temmuz 2009, 17:05:21 »
vay kurban olayım  sigarayı bırakmış....
Off sonunda düzelldii !!
Siteme kavuştumm <3  

Çevrimdışı zynpgfb

• ΣмяΣíรт εїз åvяîLíรт
  • Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 43
  • CauSe Life*s Like This ! ! !
« Yanıtla #6 : 01 Temmuz 2009, 17:07:51 »
Emrem 10 numara yine.Paylaşımın için çok teşekkürler
Son bir umut verse biri ~ Ve güzel olacak bir gün herşey dese ~ Ben inanirim belki de bu yalana ~ Ben de alışırım gözlerimi kapamaya...

ßirazcık Veda...

Çevrimdışı serhat03

• Yeni Üye
  • *
  • Rep puanı: 0
« Yanıtla #7 : 01 Temmuz 2009, 18:23:00 »
paylaşım için teşekkürler canım dergiyi bulursam alacağım  ;)

Çevrimdışı )....ßeN! uNuT....(

• ♥ EmrE AydıN ♥
  • Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 55
  • Bitirmek istedim herşeyi ama beceremedim....
« Yanıtla #8 : 01 Temmuz 2009, 18:34:46 »
teşekkürler :) ben röportajı internette aradım ama bulamadım anca dergi varsa ordan olabilir inşallah siz bulursunuz

Çevrimdışı yyaress

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 4
    • Emre Aydın
« Yanıtla #9 : 01 Temmuz 2009, 18:38:28 »
Oh, sonunda bitiyor demek artık. Buraya gelmişler keşke görüşme şansım olsaydı, albümün kapağında da o resim olmaz umarım hiç beklediğim gibi değilmiş hani :) Neyse albümün düşündüğümden çok daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Bu ingilizce albüm sayesinde daha çok tanınacak yabancılardan da tanıyan olacaktır Emre Aydın'ı.