Emre Aydın

Gönderen Konu: Emre Aydın Ocak 2008 Röportajları  ( 2346 Okunma )

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yyaress

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 3
    • Emre Aydın
Emre Aydın Ocak 2008 Röportajları
« : 21 Mayıs 2008, 17:51:26 »

EMRE SAKİN MİZACININ YANI SIRA İÇTEN TAVIRLARIYLA DA DİKKAT ÇEKİYOR.ÇEKİM İÇİN UZUN ZAMAN BEKLEMİŞ OLMAK BİLE PROBLEM DEĞİLDİ ONUN İÇİN.ÜSTELİK BİR DE BİRLİKTE YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMADAN VE SONUCUNDAN ÇOK MEMNUN OLDUĞUNU SÖYLEYEREK KALBİMİZİ BİR KEZ DAHA KAZANDI.

İZMİR DE İKTİSAT OKUDUKTAN SONRA MÜZİĞE GEÇİŞ YAPTIN.YÜKSEK TAHSİL YAPARAK KENDİNİ SAĞLAMA ALMAK İSTEDİĞİNİ DÜŞÜNMEK YANLIŞ OLUR MU?

Üniversite okumam gerektiğini düşündüğüm için gittim o bölüme.tercihlerimin çoğu istanbul du ama puanım izmir deki bir okula isabet etti.çok sağşamcı olduğumu söyleyemem ama hiçbir şeye de gözü kapalı atlamam.

GÜNÜN BİRİNDE İKTASAT ALANINDA ÇALIŞMAYI DÜŞÜNÜR MÜSÜN?

Zannetmiyorum, dönemem.çalışsam da başarılı olamam zaten,hakim olduğum bir alan değil.

MÜZİĞİNDE BİRAZ DEPRESYON SEZİLİYOR SANKİ.HATTA 6. CADDE DE ÇALDIĞIN DÖNEMLERDE ARABESK BİR ŞARKIYI COVER BİLE YAPMIŞSIN BU DURUMU SEN NASIL TANIMLARSIN?

Afilli yalnızlık için hem pop-rock hemde akustik-rock albümü denilebilir.neden depresif sorusuna gelirsek bu bir konsept albümü.çok alışıldık olmadığı için insanlar bu tepkiyi veriyorlar, tüm şarkılar aynı konsept, yani yalnızlık üzerinden yazıldı.bana neden bir konuyu işliyorsun demek yerine,hiçbir şey anlatmayan insanlara neden hiçbir şey anlatmıyorsun diye sorman lazım.

PEKİ BUNDAN SONRA HEP BÖYLE KONSEPTLER ÜZERİNDEN Mİ GİDECEKSİN?

Şimdi mesela efkar konseptli bir albüm düşünüyoruz.o zamanda çok mu efkarlısın diye soracaklar.insanlar alışana kadar böyle devam edip gidecek işte.

BİR RÖPORTAJINDA ''İZMİR HÜZÜNLÜ,İSTANBUL BURUKTUR'' DEMİŞSİN,BU BİRAZDA GÖRÜŞ AÇISIYLA İLGİLİ DEĞİL Mİ?

Evet bu hem görüş açısıyla ilgili hem de o şehirde yaşadıklarınızla  doğru orantılıdır.yaşadıklarınız o şehirle ilgili hislerinizi belirler.o birazda albüm konsepti içinde bir cevaptı,yoksa bende izmir 'in istanbul 'a oranla neşeli olduğunu düşünüyorum.

ŞARKILARINLA İLGİLİ FİKRİMİ SORACAK OLURSAN, ''BELKİ BİR GÜN ÖZLERSİN''İ ''AFİLİ YALNIZLIK'' TAN DAHA ÇOK SEVDİM.SENİN FAVORIN HANGİSİDİR?

Katılıyorum,ben de onu daha çok seviyorum.ama en sevdiğim şarkı psikolojime göre değişiyor.bir de bu şarkıları kaydetmeden önce ve sonra o kadar çok dinliyor ve tekrar ediyorum ki,sağlıklı bir şey söylemem mümkün değil.yine de favorilerim arasında''bu kez anladım'' ı da sayabilirim.

YABANCI GRUPLARDAN PLACEBO YU SEVİYORMUŞSUN.BAŞKA NELER DİNLERSİN.?

Tüm yenilikleri takip etmeye çalışıyorum.o günkü ruhsal durumuma göre türkü de dinleyebilirim,rock da...

EVCİMEN BİR TİP MİSİN?
Ara sıra da olsa dışarı çıkıyorum.evcimen bir tipim, daha dogrusu öyle olmak zorunda kaldım.televizyonla aram pek iyi olmadıgı icin evde okuyarak vakit geciriyorum. genelde güncel tarih kitapları ve edebiyat dergileri ilgimi cekiyor.

DEKORASYON SENİN İÇİN NE İFADE DİYOR?

Dekorasyon bana çok bir şey ifade etmiyor ama ev değiştirmek zorunda kaldıktan sonra yeni eve geçiyor olmanın hevesiyle düzeldim biraz.nasıl dekore edeceğime dair birşeyler vardı kafamda.birazını gerçekleştirdikten sonra peşini bıraktım.estetik kaygısı güzel bir şeydir,öncelikle kendin için...ancak gereğinden fazla uğraşmak pek bana göre değil.kendimi rahat hissetmek daha önemli benim için.

DEKORASYONA DAİR NELER VARDI KAFANDA?

Odalara ayrı ayrı bir sürü şey düşündüm.salondaki duvarların beyaz, tüm eşyaların ise siyah ve deri olmasını istedim örneğin.Odalardan biri kırmızı bir diğeri de gece mavisi renlkerde düzenlendi.Bu aralar mavi olandan sıkılmış durumdayım biraz ama uğraşıyorum artık.bir dönem heves etmiştim işte.Öyle ki odamda cansız bir manken var ,onu bile giydirmeye üşeniyorum.

YENİ ALBÜM NE ZAMAN?

Yeni albümün demolarını yapıyorum evde.yine sözleri ben yazıyorum, bir tane de cover .bir de tabi ki yazma aşamasını bitirdikten sonra prodüktörün, grup arkadaşlarımın eklediği şeyler olur diye düşünüyorum.2008 in sonlarına doğru hazır olacağını düşünüyoruz.şimdi mangayı bekliyorum, aynı stüdyoyu kullanıyoruz, onlar çıkınca ben gireceğim stüdyoya.

Çevrimdışı _xXx_

• Gözde
  • Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 19
  • qємiLєя γaηdı döηüş üмidi haγaL σLdu...
« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2008, 15:46:51 »
sağol seraycım( ben soruları belirginleştrmek için renklerini deiştrdm habern olsun ;) )
aLfAnK iSt ScHwEr...

Çevrimdışı yyaress

• Moderatör Adayı
    • Emre Aydın
« Yanıtla #2 : 26 Mayıs 2008, 15:47:49 »
Tamam Gozde sagol :)

Çevrimdışı PeNa

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 20
  • Engelmiydim ßeN..! İqne miydim?
« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2008, 23:49:20 »
Sabah gazetesinde kısa söyleyiş;

Milliyetçilikten rahatsız değilim

Önceki yıl çıkardığı 'Afili Yalnızlık' adlı albümüyle geniş bir hayran kitlesi kazanan Emre Aydın, yeni albümü için Manga ve Gripin gruplarıyla çalıştığını söyledi. Müzisyen olarak Erkan Oğur'a çok saygı duyduğunu dile getiren ve şarkılarındaki politik sözlerde dikkat çeken Aydın, "Yükselen milliyetçilikten hiç rahatsız değilim" diyerek, görüşlerini şöyle ifade etti: "Bence artık insanlar bilinçlendi. Neyin ne olduğunu fark etmeye başladılar. Beni asıl rahatsız eden ise milliyetçilikten kötü bir hastalıkmış gibi rahatsız olan entelektüeller!"

http://www.sabah.com.tr/gny/haber,600900B6683E498890D502214EC4F479.html

Çevrimdışı yyaress

• Moderatör Adayı
    • Emre Aydın
« Yanıtla #4 : 04 Temmuz 2008, 22:34:06 »
Onemli tabii ki de!...Tesekkurler Nagihan :)

Çevrimdışı iremwinxseray

• Tecrübeli Üye
  • Rep puanı: -1
« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2008, 11:51:39 »
teşekkürleR çok güzel.........teşekkürler paylaşım için
__SeraY__

Çevrimdışı ·haleuysal·

• Yönetici
  • Rep puanı: 224
  • Müzik eğer aşkın gıdasıysa, durmadan çalsın...
    • hale uysal
« Yanıtla #6 : 11 Haziran 2009, 15:48:12 »
Keyifle okudum yine çok hoş, güzel cevaplar vermiş. Bazılarını da çok beğendim. Mesela:

Alıntı
MÜZİĞİNDE BİRAZ DEPRESYON SEZİLİYOR SANKİ.HATTA 6. CADDE DE ÇALDIĞIN DÖNEMLERDE ARABESK BİR ŞARKIYI COVER BİLE YAPMIŞSIN BU DURUMU SEN NASIL TANIMLARSIN?

Afilli yalnızlık için hem pop-rock hemde akustik-rock albümü denilebilir.neden depresif sorusuna gelirsek bu bir konsept albümü.çok alışıldık olmadığı için insanlar bu tepkiyi veriyorlar, tüm şarkılar aynı konsept, yani yalnızlık üzerinden yazıldı.bana neden bir konuyu işliyorsun demek yerine,hiçbir şey anlatmayan insanlara neden hiçbir şey anlatmıyorsun diye sorman lazım.
;D  :) :)

Kalbimde ruhunu duymak istiyorum

Gözümde gözünü görmek istiyorum

Çevrimdışı emr(e)lif

• Acemi Üye
  • **
  • Rep puanı: 1
« Yanıtla #7 : 22 Haziran 2009, 12:18:26 »
çok güzel bi röportajmış

Çevrimdışı zynpgfb

• ΣмяΣíรт εїз åvяîLíรт
  • Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 43
  • CauSe Life*s Like This ! ! !
« Yanıtla #8 : 22 Haziran 2009, 12:24:38 »
süper olmuş :)
Son bir umut verse biri ~ Ve güzel olacak bir gün herşey dese ~ Ben inanirim belki de bu yalana ~ Ben de alışırım gözlerimi kapamaya...

ßirazcık Veda...

Çevrimdışı kutup kralicesi

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 52
  • ilknur dursun
« Yanıtla #9 : 05 Temmuz 2009, 19:26:20 »
teşekkürler ... güzell bir röportaj olmuş ;D

bitti mi hikayemiz?