6 Nisan 2011 tarihli Kanaltürk Radyo programından röportaj;İlk teklif bana geldi!
Emre Aydın, Erovizyon Şarkı Yarışması için kendisine de teklif geldiğini açıkladı.Kanaltürk Radyo Genel Yayın Yönetmeni Şafak Karaman’ın radyo konuğu olan Emre Aydın, Erovizyon Şarkı Yarışması için kendisine de teklif geldiğini açıkladı.
TRT Yüksek Sadakat’ten önce ilk teklifi Emre Aydın’a yaptı.
Emre Aydın teklifi kabul etmedi.
ŞAFAK KARAMAN : Madem Avrupa’dan bahsediyoruz. Sen Eurovision’a neden tercih edilmiyorsun, bunu anlayabilmiş değilim.EMRE AYDIN: Bunu yayından sonra konuşabilir miyiz?
ŞAFAK KARAMAN : Yoo neden yayından sonra konuşalım?EMRE AYDIN : Verdiğim sözler var insanlara yani şey yapamıyorum tam.
ŞAFAK KARAMAN: Kime verdiğin sözler var?EMRE AYDIN : Yani Eurovision’a TRT gayet başarılı olabilecek isimleri büyük iyi niyet ile büyük titizlikle seçiyor.
ŞAFAK KARAMAN: Orası öyle Yüksek Sadakat niye seçildi diye sorgulamıyorum ama eğer seçilecekse Emre Aydın daha önce seçilmeliydi bence. Sen kabul etmedin mi?EMRE AYDIN : Orada bir takvim problemimiz oldu. Yeteri kadar zaman ayırabilir ve emek verebilir miyiz? diye konuştuk. Ondan sonra konuşulmuş oldu.
ŞAFAK KARAMAN : Ben yanılmamışım. Ne dedim az önce? Türkiye’de eğer ki Eurovision şarkı yarışmasına bir rock arenasında bir solist gönderilecekse önce EMRE AYDIN’la görüşürüm ben, eğer olmazsa gerisini sonra değerlendiririm. Yüksek sadakat a karşı değiliz onunda altını çizelim. Demek ki senin ile önce görüşmüşler senin ile uzlaşamayınca Yüksek Sadakat’a dönmüş olay.EMRE AYDIN: Öyle. Ama şimdi Yüksek Sadakat yarışmaya giderken TRT önce bana teklif etti canım gibi duyulmasın bu. Biz sadece konuştuk bu arada o ekip bir sürü insanlarla konuşuyor. Yani resmi teklif nedir? Nasıl olur? Filan gibi şeyler yani fikirde alınıyor onlar gerçekten titiz çalışıyorlar.
ŞAFAK KARAMAN : Ama ben senin sadece takviminin buna hayır dediğine inanmıyorum.EMRE AYDIN : Başarılı olacağıma inanmıyorum ben. Birde bu İngilizce yapmak istediğim iş Eurovision’a göre tam tersi bir iş. Benim kariyer planımda bana uygun düşmüyor Eurovision.
ŞAFAK KARAMAN : Onun için mi hayır dedin, bana samimi ol…EMRE AYDIN : Başka bir sebebi yok.
ŞAFAK KARAMAN :Yani Eurovision senin Avrupa’da yapacağın işi sekteye uğratabilir diye orada olmak istemiyorum musun?EMRE AYDIN : Sadece bu değil gerçekten birçok sebebi var. Şimdi ben kendimi biliyorum. Öyle bir sorumluluk alırsam muhtemelen çok uğraşırım onunla.Yanlış anlaşılmamak açısından şunu söylemek isterim. Sadece TRT ekibi bu işle gerçekten ilgilenen gerçekten üzerine çok titreyen ve gerçekten çok doğru insanı göndermek isteyen ekip olduğu için biz Eurovision için sohbet ettik diyeyim ben. Ne Yüksek Sadakat’e ayıp olsun ne TRT’ye ayıp olsun. Ne de bana teklif geldi ret ettim diye bir şey duyulsun.
ŞAFAK KARAMAN : Ben bir şey söyleyeceğim sana… Biz bir röportaj yapıyoruz. Ben bir soru soruyorum sana sen soruya yanıt veriyorsun. Senin yoksa durup dururken hadi bu konudan bahsedelim gibi bir niyetin yok yani bu röportajın ortaya koyduğu bir sonuç. Sonucun tırnak içinde sana özetini sunayım. Eurovision önce Emre Aydın’a teklif edildi. Emre Aydın kendi özel şartlarını nedeni ile hayır dedi.EMRE AYDIN: Hayır o değil… Zaten böyle anlaşılmasını istemiyorum ben sadece TRT yetkilileri ile sohbet ettim o kadar. Bana resmi teklif geldi diye bir şey yok.
ŞAFAK KARAMAN: Yani seni gel Eurovision’dan biraz konuşalım diye mi çağırdılar ?EMRE AYDIN : Hayır bir sürü şey konuştuk.
ŞAFAK KARAMAN : Anlıyorum sen mütevazı kişiliğin ile burada çok daha alçak gönüllü tavrını burada sürdürmeye devam ediyorsun. Peki Eurovision ‘u konuşmuş olduk.kanalturk.com.tr6 Nisan 2011 tarihli programın konusuna gitmek için tıklayınız.