Afilili Yalnızlık Üzerine.....
Kabul Edin Yalnizligi Sizden Daha İyi Anlatiyor
Emre Aydin kim mi?Sokağa çıktığında,eve gelip televizyonu açtığında,radyoda kanal
zapladığında hep aynı şarkıyı duyuyorsun değil mi?Hatta dilinin ucunda,evet!Bildin
işte,Afilli Yalnızlık!Aynı isimli albümünde,daha birçok hit parçanın altında aynı imza bulunuyor:Emre Aydın.Onun için sadece genç bir rock'çı değil,ayrıca genç bir edebiyatçıda diyebiliriz.
EGM:Emre Aydın şimdilerde çok populer olsa da,biz seni 6.Cadde'den tanıyoruz.Müzik geçmişinden biraz bahsedermisin?
EA:İlk olarak lise ve üniversite gruplarında çalıyordum.Ancak 2002 yılında Sing your Song isimli yarışmaya katıldığımız için albüm yapma şansı elde ettik.İlk profesyonel oluşum 2003 yılında 6.cadde ile oldu.İlk albümümü de orada yaptım.bir dönem sonra albümü basan plak şirketi kapandı ve maalesef o albüm çok kısıtlı sayıda basıldı.
EGM:Senin birinci,manganında ikinci olduğu yarışma .Sing Your Song'un ödülü albüm yapmaktı değil mi ?
EA:Aslında öyleydi fakat isler tam olarak öyle gelişmedi.Bu Yüzden albümü daha çok kendi imkanlarimizla yaptık.
EGM:İlk solo albümün Afilli yalnızlık'dadaha önce 6.cadde de duyduğumuz ''Git''parçası ile karşılastırdık.bu parçanın yeteri kadar kitlelere ulaşmadığını Düşündüğün için mi kullandın?
EA:Tanıtım yapılmadığı için o albümün gömüldüğünü düşünüyorum.Hatta bende bile orjinali bulunmuyor.O albümde Git gibi birçok parça yeteri kadar dinleyiciye ulaşmamıştı.Ancak ordan çok fazla parça almak istemedim ve Afilli Yalnızlık'ın tarzına da uygun olduğu için Git i tercih ettim.
EGM:6.cadde ile şimdiki albümün arasında bir tarz farkı var mı ?
EA:VAr,hemde çok var.6.cadde albümünde zaten hakim bir sound yoktu.Ayrıca yapısal olarak da bazı esksikleri var,bunların bir kismı benden kaynaklanıyor.Ancak Afiilli Yalnızlıkta bu eksikliklerin üstesinden geldim ve bir bakima yaptığım işin eksik kalan parçalarını doldurdum.
EGM:''Git'' ve ''Kim dokunduysa Sana'' isimli parçalarda,'adam olamamak'ile ilgili sözlere ratlıyoruz.Sanki yaşadığın bir şey seni çok etkilemis.
EA:''Kim dokunduysa Sana'',aslında ''Git''in devamı.''Adam olmaz,dedim senden''durumu oldu zaten.Aslında parçanın ismini (kim dokunduysa sana yi kasdedrek)''Git 2'' koymayıda düşündük fakat ''Git'' tek basiına rüştünü ispatlamış bir parçaydı.Özellikle 6. cadde albümu internete düşünce, barlarda filan calınmaya basladı.Bu yüzden şarkının ismini ''Git 2'' koymadım,açıkcası şarkiların sözlerine dikkat eden dinleyiciler fark etsin istedim.
EGM:Neden çıkış parçası olarak Afilli Yalnızlık'ı seçtin?
EA:O beraber alınmış bir karardı.Sonuçta bir yalnızlık albümü ve bu parça albümü çok iyi tanımlıyor.Çünkü albümün içinde bir kişinin yalnizlik durumu var.
EGM:Sıradaki klip parçanın kararını verdin mi?
EA:Henüz karar veremedik.Açıkçası günler cok yoğun geciyor ve o konuyla iligili henüz çalışamadık.
EGM:Bazı sanatçılar İnternet adreslerinden hangi parçanın seçilmesi gerektiğini oylamaya sunuyorlar.Senin Böyle bir düsşüncen var mı ?
EA:İnternet adresimiz
www.emreaydın.* * * 'da böyle bir şey yaptık,fakat klip çekilisn diyedeğil.Çünkü insanlar kendi beğenilerini bırakıp.bir şekilde ticari de düşünmeye başladılar.O yüzden hangisi en iyi diye sorduk.''Afilli Yalnızlık''baştaydı.''Bu kez anladım''da vardı fakat''kim Dokunduysa SAna'' onuda geçmiş.
EGM:Tarzinizi Nasıl Yorumluyorsun?
EA:Pop ROCK
EGM:Bize konser takviminden bahseder misin?
EA:muhtelemen Aralık,Ocak,Subat gibi,ülke içinde 40 ayaklı bir turneye çıkacağız.Şartları zorladık,doğuya filan gideceğiz.Detaylara
www.emreaydın.* * * adresinden ulaşabilirisiniz.
EGM:Kimi sanatçıların her yıl albüm çıkardığını görüyoruz.Bir daha ki Emre Aydın albümünü ne kadar bekleriz sence?
EA: Açıkacası bu albüm çok uzun uğraşların ürünü.bir sürü seyden feragat ettik.Kısaca üzerinde çok büyük emek var.gerçi bu iş çabuk tüketiliyor ama en azından yeni bir albümün 2 senesi filan olacaktır.
EGM:Seninle ilgili yazılarda,örneğin internte adresinde,ad ve soyadının bileşik yazildığı(emreaydın)gözümüze çarptı.Bu bir MArka yaratma çalışması mı?Yani profesyonel bir karar mi ?
EA:O aslında tasarımcımızın fikriydi.Aradakı harfleri birleştirmek istedi.Güzelde oldu.yani markadan ziyade bu yazim tarzı logo olarak düşünüldü.
EGM:oyunlarla aran nasıl ?Hayranlarina tavsiye edebilecegin yapımlar varmı ?
EA:Mafia oynardım bir ara.Sonrada MAx payne.bunları tavsiye ederim.Ama çok da teknoloji meraklısı değilim.
EGM:peki takip ettiğin İnternet Siteleri nelerdir?
EA:www.emreaydın.

a giriyorum.onun dışında eskiden turkrock un editörüydüm.Ama 2 senedir filan alakam kalmadı.O sitenin kurucu kadrosunda bende vardım.Hatta oradayken epey bir içerik yazmistim.Müzik haricinde antoloji ve siir gen gibi sitelere bakıyorum.Daha çok merak ettiğim şair yada şir olursa araştırma yapıyorum.
EGM:Aslında senin internet adresinde şiirlerinde var.Bunları nasıl değerlendirmeyi,daha doğrusu şiirlerini hayranlarınla farklı bir ortamda paylaşmayı düşünüyormusun?
EA:Şu turneden sonra muhtemelen yaklasşık 30-40 şiiirmi toplayıp kitaplastirmak gibi bir projem var.
EGM:Son olarak eklemek istediğin bir şey varmı ?
EA:Abümde emeği geçen arkadaşlarima teşekkür etmek istiyorum;Bass'ları Mangadan CeM Bahtiyar,davulları Gripinden ilker Baliç,gitarları Tuğrul Akyüz ve 6.caddeden Onur Ela''bu kez anladım'' a çaldı.HEpsine katkilarindan dolayı çok teşekkür ederim.
>>Röpörtaj:Aykut GÖKER