http://www.sabah.com.tr/gny/haber,603480AC9706400D8BF5F55A9ADF0CBB.htmlMTV Türkiye'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Esra Oflaz, MTV tarafından 'Avrupa'nın En İyi Şarkıcısı' seçilen Emre Aydın'dan önce Tarkan'a teklif götürdüklerini ama Tarkan'ın kabul etmediğini söyledi..
MTV Türkiye'nin ortaklarından Esra Oflaz, önceki akşam Emre Aydın'ın, Mtv'de 'Avrupa'nın En İyi Şarkıcısı' seçilmesiyle, 'Türk sanatçıları Avrupa'ya tanıtmak misyonunu' yerine getirdiğini söyledi. Aydın'ın kazandığı başarıdan dolayı oldukça heyecanlı olan Oflaz, yarışma sürecini anlattı.
* Emre Aydın'la birlikte önemli bir projeye imza attınız. Bu süreç nasıl başladı?
Avrupa ile Türk sanatçılar arasında köprü olmak, onları Avrupa'ya taşımak bizim için çok önemli bir misyondu. Son iki yıldır sanatçılarımızın kliplerini MTV Avrupa'da da döndürmeye başladık. Şimdi de Türkiye'den bir Avrupa, dünya sanatçısı çıksın diye uğraşıyoruz. Çeşitli ülkelerdeki lokal MTV'ler olarak lobi yapıp, en iyi lokal sanatçılarının Avrupa genelinde bu yarışmaya katılmasını sağladık. Bizim temsilcimiz de Emre Aydın oldu.
* Emre Aydın, 'Avrupa'nın En İyi Şarkıcısı' ödülünü kazandı. Ne düşünüyorsunuz?
Müthiş bir gurur duyuyorum. İnanılmaz çekişmeli bir yarışma oldu ve bir Türk sanatçısı diğer tüm adayları eleyip; Beyonce, Pink ve Duffy'nin sahne aldığı, Breatney Spears'ın 'En İyi Albüm' kategorisinde birinci olduğu, Bono'nun Sir Paul Mc Cartney'e 'Ömür Boyu Başarı' ödülü verdiği bir gecede 'Avrupa'nın En İyi Şarkıcısı' seçildi. Muazzam bir başarı bu! Artık Emre Türkçe müziği tüm dünyaya tanıtacak.
MTV, Emre'den İngilizce single çıkarmasını istedi. Ben de sonunda misyonumu gerçekleştirdim.
Siz bu konu hakında ne düşünüyorsunz? bence ingilizce single çıkarmasın. bizim emre'miz türkçe sarkılarıylada avrupayı fethedebilir. sizce??