Emre Aydın

Gönderen Konu: Emre Aydın - Kasım 2006 Röportajları  ( 1931 Okunma )

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yyaress

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 4
    • Emre Aydın
Emre Aydın - Kasım 2006 Röportajları
« : 16 Temmuz 2008, 22:22:01 »
Milliyet Cumartesi - 4 Kasim ( 2006)

;D ;D ;D ;D

Çevrimdışı ..tgb-ea..

• Sevdiğin Kadar Sevilirsin..
  • Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 15
« Yanıtla #1 : 21 Ocak 2009, 16:05:37 »
evet o cocuk iş yapar!! :D
Herşey Başladığı Gibi Bitiyor..

Çevrimdışı ●мєℓαηкσℓι●

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 31
    • Emre Aydın
« Yanıtla #2 : 21 Ocak 2009, 19:48:47 »
bak geleceği görmek diye buna denir...o çocuk çoktan ne işler becerdi....

Çevrimdışı sadec'ea'

• Yönetici
  • Rep puanı: 237
  • Benim hala umudum var.
    • Emre Aydın
« Yanıtla #3 : 21 Ocak 2009, 21:42:40 »
kız seray 2006'ın da röportajını buldun ya ne diyim daha...! :)

Teşekkürler Seraycım... =)
"Acaba neden: daha güçlü yol bulamaman
Savaşmak için zaman denen kanlı zalimle?"

"Gönlüne bel bağlama gönlümü yok edersen,
Geri almak yok diye onu verdin bana sen."
   (Shakespeare)

Şu kışı geçirsem, söz daha güzeliz baharda..

Çevrimdışı ·haleuysal·

• Yönetici
  • Rep puanı: 239
  • Müzik eğer aşkın gıdasıysa, durmadan çalsın...
    • hale uysal
« Yanıtla #4 : 09 Şubat 2009, 04:29:50 »
Emre Aydın - 21 Kasım 2006 / Sabah Gazetesi

TV'de kendi klibimi beklerken zehirlendim

Bir aydan bu yana herkes Emre Aydın'ı konuşuyor ve 'Afili Yalnızlık'ı mırıldanıyor... Klibinde kendine aşık bir kadını canlandıran Şebnem Dönmez'in rol aldığı 'Afili Yalnızlık' ile iyi bir çıkış yapan 25 yaşındaki genç rockçı, pop adıyla yapılan müzikten zehirlendiğini söylüyor.

Müzik hayatına 2002'de 'Sing Your Song' yarışması ile başlayan ve bu yarışmada birinci olduktan sonra yakın arkadaşı Onur ile birlikte '6. Cadde' olarak ilk albümünü çıkaran Emre Aydın, geçtiğimiz ay başında çıkardığı 'Afili Yalnızlık' adlı ilk solo albümünün keyfini sürüyor. Yaptığı müziğin pop rock olduğunu söyleyen ama pop kelimesinden pek de hazzetmeyen Emre Aydın, "Dünya kadar iyi iş var ama başlarda TV'de kendi klibim dönsün diye beklerken zehirlendim! Arabesk pop, fantezi pop... Herkes ne demek istediğimi anlar. Klişe, tekdüze... Risk asgari düzeye inmiş hepsinde!" diyor.

* Müzik eğitiminiz var mı?
İlkokulda bağlama çalarak başladım. Orkaokulda rock gruplarına özenme başladı; o zamanlar Guns'n Roses'ın en popüler olduğu zamandı, ben de gitara döndüm. Sonrasında barlarda çıktım. Özel bir eğitim almadım. Asıl eğitimim iktisat.

* Albümde, başka rock gruplarından destek aldığınızı görüyoruz. Manga'dan Cem, Vega'dan Tuğrul, Gripin'den İlker sizin için çalmış. Yani rakip olduğunuz rock gruplarının üyeleri size destek vermiş... Bu bir ilk olsa gerek...
Zaten toplasanız 10-12 grup vardır, yoktur! 3-5 grubuz zaten, kime ne lazım oluyorsa, elinden geldiğince herkes yapıyor. Söz ettiklerim; Manga, Gripin Vega, Göksel, Dorian, Mavi Sakal gibi gruplar. Zaten piyasa iyi değil. Bu durumda 'onların önüne geçeyim' gibi bir durum hiçbirimiz için söz konusu değil. Beraber bir şey ancak yapılıyor.

Piyasada durum kötü!

* Pop-rock diyorsunuz müzik tarzınıza. Ama biliyorum ki, pop kelimesinden pek hoşlanmıyorsunuz...
Soft rock da diyorlar, o da yanlış değil. Aslında pop-rock ama pop kelimesinin bir dezavantajı var; çok fazla bayağı örnek var çünkü. Kendi videomun ne kadar yayınlandığını takip etmek için bir ara epey TV izledim. Ondan önce eve TV almamıştım. Hiç de bir şey kaybetmemişim! Dünya kadar iyi iş var ama zehirlendim videomu beklerken! Arabesk pop, fantezi pop... Durum kötü! Herkes ne demek istediğimi anlar. Klişe, tekdüze. Risk asgari düzeye inmiş hepsinde. Sektör kötü deniyor, kötü. Ötekiler ise kısa vadede tüketilen bir şey yapmaya çalışıyor, başarılılar da...

* 'Ötekiler' derken? Arabeskçiler mi popçular mı?
Arabeskin çok kaliteli örnekleri de var. Orhan Gencebay'ın yaptığı işe biri bir şey dediği zaman karşı olarak söyleyeceğim çok şey var. Sezen Aksu da pop örneğinde çok kaliteli. Benim söz ettiklerim kafasının üzerinde dönen adamlar, yarı çıplak kadınlarla çekilen ve çocukların sevebileceği gibi tekerleme tarzı işler yapanlar. 'Eller havaya' formatı yani. Onun da güzeline denk gelmedim ayrıca!

* Yabancı kaynaklı bir şirket olan Nielsen'in yaptığı Türkiye takibinde birinci sırada Serdar Ortaç, iki numarada siz, üçüncü sırada Kenan Doğulu ve dördüncü sırada Demet Akalın vardı geçtiğimiz ay. Bu üç ismi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Nielsen, ulusal yayın yapan radyolarda ve müzik televizyonlarında takip yapan bir şirket. Bu isimler, kendi kulvarlarında başarılı ama bana hitap etmiyorlar. Yapmak istedikleri şey o demek ki; yapabiliyorlar.

* 'Ötekiler' dediklerinizin arasına bu isimlerin işleri de giriyor mu?
Bazı işleri giriyor. Kenan Doğulu'nun güzel işleri var. Ama hitap etmeyen tarafları çok. Çok iyi bir müzisyen olduğunu biliyorum ama bir de 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' diye bir söz var. Daha çok şova yönelik ürünler görüyorum. Tercihtir, onu yapmak istiyorlar ve başarılılar da...

SEZEN BAŞARAN - GÜNAYDIN

Alıntıdır

Kalbimde ruhunu duymak istiyorum

Gözümde gözünü görmek istiyorum

Çevrimdışı seray_gs

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 10
  • ємяє αу∂ıη moderatör adayı Lakap: Kitap Kurdu
« Yanıtla #5 : 09 Mart 2009, 21:45:27 »
Hepsini okudum :D güzel olmuş..paylaşımın için sağol
ємяє αу∂ıη нαуяαηı ѕєяαу
EMRE AYDIN !

Çevrimdışı sadec'ea'

• Yönetici
  • Rep puanı: 237
  • Benim hala umudum var.
    • Emre Aydın
« Yanıtla #6 : 09 Eylül 2009, 12:27:46 »

Bluejean Kasım 2006 Sayısında Emre Aydın !
      Ekim ayının başından beri müzik kanallarında ''Afili Yalnızlık'' klibiyle arz-ı endam eyleyen Emre Aydın, klibin yayına girmesinin ardından Türk radyo istasyonlarında en çok dinlenen isimlerden biri oldu. Albümü daha yayınlanmadan röportaj yaptığımız Emre Aydın ile albümünün çıkışından bir gün sonra hem moda hem de yeni bir röportaj için yeniden bir araya geldik.1 yıla yakın süredir beklenen albümünün çıkmış olmasından dolayı oldukça mutluydu. Emre' nin birkaç saniye dışında hiç görünmediği, sadece Şebnem Dönmez'in rol aldığı ''Afili Yalnızlık'' klibinin senaryosu Yon Thomas' ait. Thomas, şarkıyı dinledikten bir gün sonra senaryoyu getirmiş ve narsist bir kadının bir gününü anlatmak istediğini söylemiş, Emre ve ekibi de bu hikayeyi kabul etmiş. Thomas' ın kendilerine senaryo olarak sunduğu herşeyi klipte birebir gördüğünü ifade ediyor Emre.

Albümü henüz bir günlük olmasına rağmen albüme gösterilen ilgi klip sayesinde beklenilenin bir hayli üstünde. Uzun vadede tutacağını düşündüğü albümünün kısa bir süre içerisinde geri dönüş alması ve bunun iyi bir şekilde olması bütün ekibi mutlu etmiş. ''Afili Yalnızlık'' albümünde bazı Manga, Vega, ve Gripin elemanlarıyla kayıt yapan şarkıcı, albüm sonrası konserlerde kendisine eşlik edecekfarklı bie ekip oluşturmuş ama Manga, Vega ve Gripin ile ortak bir şeyler yapmak istediğini ve bunun için uygun zaman kolladığını da özellikle belirtiyor.

Müzik çalışmalarının yanı sıra edebiyatla da ilgilenen Emre Aydın, kışın yazdıklarını bir araya getirdiği kitabını eğer bir aksilik olmazsa kısa zamanda yayınlayacak. Müzikle ilgilenenlerin bir yandan da edebiyatla ilgilenmesinin söylemek istediklerini bu iki yolla ifşa ettiklerine yönelik sorduğumuz soruya Emre, ''Müzikle ve edebiyatla eş zamanlı olarak ilgilenmeye başladım.'' yanıtını verdi. Popüler kültürün yavan kısmının söz ve müziği birbirinden ayırdığını belirten şarkıcı, bu durumun sadece Türkiye' de değil dünyada da böyle olduğunu ve insanların melodiyi yakaladıktan sonra işin diğer kısmına baktıklarını belirtti. Ancak bu işin ilk dönemlerinde müzik ve sözün bir arada gittiğini, kendisinin müzik içerisinde bu tip bir ayrıma gitmediğini de sözlerine ekledi. Kitaba geri dönecek olurasak, adı herhangi bir değişiklik olmazsa ''Anne Okuma Bunları'' olacakmış ve dolayısıyla annesinin okumasını istemediği yazılarına yer verecekmiş.

Müzik ve kitap çalışmalarının haricinde Emre Aydın neler yapar diye sorduğumuzda Emre' nin evinde oturup yeni aldığı şeyleri kurcalamayı sevdiğini öğreniyoruz. Evinde televizyon yokmuş çünkü televizyonda izlediği birçok şeyin yanlı ve farklı anlatılmasından rahatsız oluyormuş. Aynı durumun gazeteler içinde geçerli olduğunu söyledi. Sadece morali çok yerindeyse gazete alıyormuş, gündemdeki olayları ise internetten takip ediyormuş.

Karakter olarak pek naif olmadığını söyleyen Emre, yaşamında seçici davrandığını ve ikitane arkadaşının olduğunu ifade etti. Dış dünyayla çok içli dışlı olmayan Emre'ye önümüzdeki günlerde kendisini çok yoğun bir temponun beklediğini söylediğimizde bu duruma kendisini hazırladığını, hangi mecralarda yayınlarda yer alacağını önceden belirlediğini söyledi. Alternatif piyasayı destekleyen medya kuruluşlarının olmasının Türkiye açısından büyük bir şans olduğunu düşünen Emre Aydın, kendisini bu koşturmaca için hazır hissediyor.

Müzik kariyerine nasıl bir yön vermek istediğini sorduğumuzda ise Emre' nin yanıtı net oluyor: ''Bir öncekinden daha iyi iş yapmak. Doğru bildiğim işi yapıp en geniş kitleye ulaşmak istiyorum; ama doğru iş yüzünden de hiç kimseye ulaşamayacaksam da varsın dursun.''

Söz dönüp dolaşıp giyim kuşam konusuna geldiğinde ''Müzik ve giyimin birbirine bağlantılı mı olmalı?'' diye sorduk. Bu ikisinin en azından kendisinde kendi kendine bağlantılı olduğunu ve pek bir müdahelede bulunmadığını belirtti. Geçmiş yıllarda saçını boyamadığı rengin kalmadığını itiraf eden Emre, bir dönem metalci olduğunu, ancak bir süre sonra metalci arkadaşları tarafından dışlandığını ve arkasından ''Oasis varmış, ne de güzelmiş'' diyerek daha alternatif tarafa kaydığını anlattı. İnsanların yaş büyüdükçe tercihlerindeki değişimin özellikle müzikle alakalı olan kısmını birebir yaşadığını dile getiren şarkıcı, artık distortion'ı haddinden fazla olan müzikleri dinleyemediğini, şu sıralar akustik ve daha trip-hop' a yakın duran müzikler dinlediğini belirtti.

Aslen Antalyalı olan Emre, üniversite yıllarını İzmir' de geçirmiş. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi' nden mezun olan Emre, ev arkadaşlarıyla beraber Winning Eleven oynamaktan kendini alamıyormuş. Şimdilerde bu tür oyunlar için pek vakti olduğunu sanmıyoruz.

Zaman zaman çok alakasız şeylere takıldığını söyleyen Emre, bu aralar arkadaşlarıyla yaptığı konuşmalardaki bazı sözlere takıldığını ve konuşmayı yaptığı kişiyi tekrar arayıp yanlış anlaşılma gibi bir durumun olup olmadığını öğrenene kadar rahat edemediğini ifade etti. Annesinin de bu durumuna tepkili olduğunu belirten şarkıcı, bu konuda annesinin kendisine daha rahat olması yönünde yorumlar yaptığınıda anlattı.

Son olarak ailesinin bakış açısını ''bunu yaparsa yapar, yoksa yapamaz artık'' diyerek özetliyor. Her aile gibi kendi ailesinin de onunla ilgili düşünceleri olduğunu söyleyen Emre' nin ismi Emre Kongar' dan geliyormuş. Müzikle ilgilenmeye başlamasıyla ilk etapta biraz tepki gördüğünü itiraf eden Emre, ''Sing Your Song''tan sonra ekipman almış.

Fotoğraflar;

"Acaba neden: daha güçlü yol bulamaman
Savaşmak için zaman denen kanlı zalimle?"

"Gönlüne bel bağlama gönlümü yok edersen,
Geri almak yok diye onu verdin bana sen."
   (Shakespeare)

Şu kışı geçirsem, söz daha güzeliz baharda..

Çevrimdışı Nova ~

• ea'.
  • Süper Moderatör
  • Rep puanı: 63
  • ...
« Yanıtla #7 : 09 Eylül 2009, 13:14:01 »
dergide ki resimler dergi röportaj çok güzel gözüküyor süperr olmuşş :)

teşekkürler
Gelme.
Nasılsa
rahat uyuyorum artık.
Her gece ne yapıyor acaba düşünceleri
yok kafamda.
rüyalarımda daha güzelsin.

Çevrimdışı ♥ժξτξรτஅτﻨօด♥

• ♂ + ♀ = ♥ Burası misal ülkesi masal misali bizler hayal kafilesi...
  • Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 207
  • chester XD düzgün ye şunu :D
    • Emre Aydın
« Yanıtla #8 : 14 Eylül 2009, 20:47:08 »
resimler çok güzel ya... sağol esma.. bir ara hatırlat sana + replerim var :D

Linkin________ParkParkPark
Linkin________ParkParkParkPark
Linkin________Park_______Park
Linkin________Park_______Park
Linkin________ParkParkParkPark