Emre Aydın

Gönderen Konu: Emre Aydın Haziran 2008 Röportajları  ( 40442 Okunma )

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı PeNa

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 20
  • Engelmiydim ßeN..! İqne miydim?
Emre Aydın Haziran 2008 Röpörtajları
« Yanıtla #20 : 07 Haziran 2008, 15:39:38 »
olay fm-albüm tanıtımı (Basın)
Emre Aydın – Afili Yalnızlık

1- Afili Yalnızlık ( Söz – Müzik : Emre Aydın & Haluk Kurosman )
2- Git ( Söz - Müzik : Emre Aydın )
3- Hareket Vakti ( Söz - Müzik : Barlas )
4- Ve Gülümse Şimdi ( Söz – Müzik : Emre Aydın )
5- Bu Kez Anladım ( Söz – Müzik : Emre Aydın )
6- Kim Dokunduysa Sana Ona Git ( Söz : Emre Aydın & Haluk Kurosman Müzik : Emre Aydın )
7- Belki Bir Gün Özlersin ( Söz : Emre Aydın Müzik : Emre aydın & Yusuf Torun )
8- Kalan Sağlar Senin Olsun ( Söz – Müzik : Emre Aydın& Haluk Kurosman )
9- Unut Gittiğin Bir Yerde ( Söz – Müzik : Emre Aydın )
10- Dayan Yalnızlığım ( Söz – Müzik : Emre Aydın & Haluk Kurosman )

Sabah kalktığında ruhu aç olanlara ( rüya göremeyen ya da gördüğü rüyalarla daha da acıkanlara ) kahvaltıdan önce albümün 8. parçasını dinlemelerini öneriyoruz. Taze sıkılmış portakal suyunuzu içmeden önce duş alıp aynada bir bakmak isterseniz kendinize, durun! Uyarılıyorsunuz. “Aynalarla avunma, göstermezler içini... hiç çekinme tanı kendini... tek kişilik eşyalar, küçük küçük bavullar...hikayenden arda kalan...” gibi uyarıcı sözler eşliğinde günün ilk sinyalini aldınız : Yalnızsınız, kendinizi tanımanız gerekiyor. Sokrates için ayrılan bir saygı duruşundan sonra artık rahat rahat “Kalan Sağlar Senin Olsun” diyebilirsiniz aynaya bakıp.
Ayna bulamadınız mı? Eski sevgililerinizden birinin fotoğrafına bakın. Siz o fotoğrafa ya da aynaya ( ikisi arasındaki fark yalnızlığınızla ters orantılıdır ) bakarken albümün 6. parçasını dinlemek tesadüf olmasın sizin için. “Nerede unuttuysan beni orada kal...” derken Emre Aydın ona eşlik edebilirsiniz.
Peki, kimdir bu Emre Aydın? Emre Aydın (1981 doğumlu) 2002 yılında katıldığı Sing Your Song beste yarışmasında grubu 6.Cadde’yle Türkiye 1.si olmuş biri. Aynı yıl Universal Müzik tarafından yayınlanan toplama albümde “Dönersen” isimli şarkısıyla yer aldı. 2003 yılında grubu 6. Cadde’nin ilk resmi albümü yayınlandı. Solo kariyerinin ilk albümü “Afili Yalnızlık” ise bu yıl ( 2006 ) Sony BMG Türkiye GRGDN işbirliğiyle yayınlandı ve siz de şimdi bu albümle geçiyorsunuz kendi hikayenizin içinden. Sonbahar için fazlasını istemeyin. Her sonbahar debelenip duran yalnızlığınızı bu kadar kışkırtabilecek bir albüm bulmak kolay değil. Albümün prodüktörü Haluk Kurosman. Davul’da Gripin’den İlker Baliç, bas gitarda Manga’dan Cem Bahtiyar ve gitarlarda Vega’dan Tuğrul Akyüz var. Başka ne var ne yok? Bize ulaşan bir dinleyici notu var mesela: “ Yalnızlığın nesi afili olabilir, yalnızlık nasıl afili olabilir keşfetmek istediğinizde başvurulabilecek kaynak parçalardan biri değil belki. ‘Ne halim varsa gördüm!’ diye bağırırken birileri duysun isteyeceğiniz kadar da çoğul bulunmak isteyeceğiniz bir parça bunun yanında ‘Afili Yalnızlık’. Ama acıtmadan bırakmadığı doğru.Basit gitarın vokali alışılmadık formatta takdimiyle sizi daha ilk basamaklarda kucağına alan şarkı, bir daha ta kapınızın eşiğinde bırakıyor ayaklarınızı yere. Tabii yer hala oradaysa.‘Kalan Sağlar Senin Olsun’ derken de hissedilebilen temasal ve tınısal düşük banketlerden ‘Belki Bir Gün Özlersin’ de bir miktar almış nasibini. Hangi tonda isyan edeceğinizi, hangi tonda dolacağınızı köpüreceğinizi seveceğinizi hesaplamaya çalışırken sonlanan şarkı, kulakları usul usul gezdirirken hiçbir yerde molaya müsaade etmiyor, hiçbir koyda birkaç kulaçtan fazlasına izin vermeden demir alıyor alıyor kalkıyor. Son yılların en pasif hiperaktifi tacını almak için gelmiş olmasın? ”
Emre Aydın müziğinden çok sözleriyle giriyorsa ruhunuza sakin olun, “Çok eskitti beni bu hikaye,bir şairin şiirinden ibaret tüm bildiğim büyük ihtimalle...” diye gizli saklı tanıtacak kendisini albümün 2.parçasında. Dakikalar sonra bu saklı duruşundan vazgeçip “ Çok yorgunum ben eski bir saat gibi,hırpalandım İstanbul gibi, oyunun en güzel yerinde zil çalınca üzülürdük ya, öyleyim.. “ diye mırıldanacak 4. parçada. Onu ve kendinizi daha fazla hırpalamadan sesini çoğaltma vakti gelecek albümün 3. parçasında. Barlas’ı ve Umay Umay’ı aratmayacak ( ama ikisini de hatırlatacak ) bir yorumla “Kimbilir kaçıncı kez dinliyorum, kaçıncı vakittir hareket etmek için” gibisinden küçük bir isyan topu yuvarlayacaksınız kalbinizin kapakçıklarında. “Tabirim caiz değil, numunem yok, sende kalsın aslım,müstakil bir masaldı, bitti işte,tam karşıya geçerken bıraktığın o el benim...” derken duyduğunuz ses, anlayacaksınız ki albümün neredeyse sonuna gelmişsiniz. Sonu anlatılmazmış tanıtılanın. Kuralı bozmayalım ama uyaralım: Uyuşması gereken bir yalnızlık ise sizinkisi ‘Afili Yalnızlık’tan uzak durun. Her parçanız gibi yalnızlığınız da canlı kalsın ve size can versin istiyorsanız albümü alın ve albümün son parçasını mümkünse uykudan önce dinleyin...

Çevrimdışı OrliBloom

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 21
« Yanıtla #21 : 07 Haziran 2008, 15:49:28 »
Ay çok uyuşuyoruz özelliklede daınıklık konusunda :D ;D

iyiki Edebiyatçı olmamış yoksa napardık biz :D

Çevrimdışı rock_ati

• Yeni Üye
  • *
  • Rep puanı: 0
« Yanıtla #22 : 07 Haziran 2008, 16:57:04 »
bence emre aydın su piyasadaki en iyi ( popüler olmadan) rock müzik sanatcısı.. emre abi seni cok seviyorummm rock_ati

Çevrimdışı hayatmatrock_41

• Acemi Üye
  • **
« Yanıtla #23 : 07 Haziran 2008, 17:45:26 »
çok doğru

Çevrimdışı xXdangersXx

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #24 : 08 Haziran 2008, 08:25:41 »
çok teşekkürler  arki  hemen yarın almaya gidiyim

Çevrimdışı xXdangersXx

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #25 : 08 Haziran 2008, 08:38:43 »
Emre abiyle özelliklemiz uyuyor bende dağınıgım ;D :D

Çevrimdışı yyaress

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 3
    • Emre Aydın
« Yanıtla #26 : 08 Haziran 2008, 12:22:57 »
Rica ederim

Çevrimdışı yyaress

• Moderatör Adayı
    • Emre Aydın
« Yanıtla #27 : 08 Haziran 2008, 12:48:17 »
arkadaşlar hey girl dergisinin "erkek gözüyle" bölümünde bildiğiniz gibi emre aydın var..dergiyi alamayanlar ya da daha geniş soru-cevap diyaloğunu incelemek isteyenler http://www.heygirl.com.tr/erkek_gozuyle/03477/ bu adresten ulaşabilirler..!   

Çevrimdışı yyaress

• Moderatör Adayı
    • Emre Aydın
« Yanıtla #28 : 08 Haziran 2008, 13:33:25 »
kucuk ama dream derginin temmuz sayısında Emre Aydın ın gripin ile birlikte bir cikartmasini vermişler.

Çevrimdışı PeNa

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 20
  • Engelmiydim ßeN..! İqne miydim?
« Yanıtla #29 : 08 Haziran 2008, 23:14:48 »
"Sensiz İstanbul'a Düşmanım"düetinde sonra birlikte çıktığınız turneye de ilgi büyüktü.Sizin için nasıl geçti?

Emre Aydın:Çok güzel geçti.Yazın alternatif turneler zor aslında.İnsanlar daha çok "eller havaya"tarzı müzük dinliyor.O yüzden başta biz de biraz çekindik ama daha turnenin ilk ayağında o çekingenliğimiz geçti.Turnenin toplam 13 ayağı vardı ve Türkiye'nin en ücra köşelerinde bile çok eğlendik...

EMRE AYDIN'DAN NELER GELİYOR?

Emre Aydın'ın yeni projeleri arasında neler var?

Emre Aydın:Çok kısa zaman önce "Git"e klip çektik."Belki Bir Gün Özlersin"e de klip çekeceğiz.Son bir klip daha istiyorum.Ondan sonra da stüdyoya gireceğim.Şimdi zaten demoları yapma aşamasındayım...

Gripin'le Birlikte ortak bir şey düşünüyor musunuz?

Emre Aydın:Beraber yaptığımız konserlerde üç set hazırlamıştık.İlkinde ben,sonra Gripin,en sonda hep beraber çıkıp birbirimizin şarkılarını söyleyip cover yapıyorduk ki çok beğenildi.Buna ticari olarak bakmıyoruz ancak gene yapabiliriz...