Emre Aydın

Gönderen Konu: Emre Aydın / Eylül 2010 Röportajları  ( 6745 Okunma )

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ea1907

• Acemi Üye
  • **
  • Rep puanı: 4
  • Sonuna kadar FenerBahce! ♥
Emre Aydın / Eylül 2010 Röportajları
« Yanıtla #40 : 13 Ekim 2010, 00:42:05 »
canim ellerine saglik ama fotograflar bende gözükmüyor :(
Dostuna birgün düsmanin olacakmis gibi, düsmanina ise birgün dostun olacakmis gibi davran.

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimiçi Yorgun Hayaller

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 28
  • Yorgun Hayaller...
« Yanıtla #41 : 28 Ekim 2010, 23:37:00 »
Female Dergisi Röportajı

İlk   albümüyle olduğu gibi,  ikinci albümü Kağıt Evler ile müzikteki   başarısını birkez daha  kanıtlayan Emre Aydın, müziği, sesi, samimiyeti,   popüler kültürden uzak  yaşam biçimiyle de hayranlarının beğenisini   topluyor. 

Kendi şarkılarının Prensi
                                 Emre Aydın

Kendi hikayelerini şarkılarına yansıtmayı seçen Emre Aydın ile müzik ve şarkıları üzerine konuştuk.

Müzik hayatınıza nasıl girdi?
İlkokul yıllarında ailemin beni gönderdiği bir bağlama kursuyla başlamış oldum.

Müzikal kariyerinizin ilk zamanlarından aklınızda kalan en önemli detaylar neler?
Çok   fazla detay hatırlamıyorum ilk zamanlarda fark ettiğim ve hala da   inandığım en önemli  şey çok zor kazanılan ve çok kolay kaybedilebilecek   bir kariyer olduğu  şarkıcılığın. Bir de elbette iyi şarkı yazabilmek   zorunluluğu. Bu iki  püf nokta dışında hala her adımınızda bir şey   öğreniyorsunuz. Yeter ki  öğrenmeye açık olsun.

Çocukluk hayaliniz ne üzerineydi?
Futbolcu ya da şarkıcı olmak isterdim hep.

İlk albümünüzün üzerinden dört yıl gibi bir süre geçtikten sonra ikinci albümünüzü çıkardınız? Neden bu kadar beklediniz?
Afili   Yalnızlık albümünün turnesi çok uzun sürdü. Çalabildiğimiz her  yerde   çalmaya çalıştık ki sanıyorum iki yılda anca bitirebildik. Daha  sonra   da plak şirketi değişikliği ve menajerlik şirketi değişikliği  zaman   kaybettirdi  bana. Bir de Kağıt Evler için doğru prodüktörü bulmak    normalden biraz uzun sürdü sanırım. Hepsi bir araya gelince dört yıl    geçmiş oldu ki bu bence de çok uzun bir ara.

Kendime karşı pek insafli değilimdir

İkinci   albümünüz "Kağıt Evler" ile  ilgili herhangi bir sendrom yaşadınız mı?   Afili Yalnızlık gibi muhteşem  bir albümün gerisinde durabileceği hiç   aklınıza geldi mi?
O   sendromu yaşamamak için elimden geldiği kadar iyi bir albüm yapmaya   çalıştım ki bu benim Afili Yalnızlık'taki yazarken de tek üzerinde   durduğum konuydu. Kendime karşı pek insaflı değilimdir zaten.   Dolayısıyla fazladan bir şey yapmamaya özen gösterdim ki sonuç çok içeme   sindi.

Kendi hikayelerimi yazmak hep daha kolay ve daha gerçekci

Bir   röportajınızda albümdeki tüm şarkıları kendi hikayenizden yola  çıkarak   yazdığınızı söylemişsiniz. Kağıt Evler'in hikayesini  okuyucularımızla   paylaşır mısınız?
Kağıt    Evler ile ilgili şarkıların anlattıkları dışında söyleyebileceğim pek    bir şey yok açıkcası. Bir dönemimi anlatıyor şarkılar. Kendi   hikayelerimi yazmayı hep daha kolay ve daha gerçekci buldum. Naif ve    hüzünlü bir hikayesi var albümün ve gerçek.

Bu   Yağmurlar özellikle "Annem için" beni ve eminim birçok kişiyi  derinden   etkiledi. Anne vurgusunun nedeni neydi, anneniz  parçayı ilk    dinlediğinde neler hissetti?
Annem de çok sevdi parçayı ve etkilendi diye tahmin ediyorum.
Telefonla   konuştuk bir kez şarkı hakkında ki çok açık biri değildir O aslında   ama  teşekkür etti ve gurur duyduğunu söyledi. Anne vurgusunun   caydırıcılığı  açısından kullanmak istedim. Anne sizi koruyan bir   duvardır bence. Hem  kendinizden hem diğerlerinden.

Yeni albümünüzden en sevdiğiniz şarkı ya da şarkılar hangileri?

Hepsini seviyorum elbette ama Ayrı Ayrı benim için en özel olanı.

Hayalim en az dünya Gruplarının kadar kaliteli albük yapabilmek

Müzikal kariyerinizle ile ilgili en büyük hayaliniz?
Bu    şekilde devam edebilmek. Geri dönüp baktığımda bir pişmanlık yaşamak    istemem açıkcası yaptığım bir albümle ilgili. Bunun dışında çok büyük    bir hayalim yok. Bir de İngilizce bir albüm yapıyorum ki tek albüm    olarak kalmayacak umarım o, oradaki hayalim de en az dünya gruplarının    albümleri kadar kaliteli bir albüm yapabilmek.

Sizin İdolleriniz var mı?
Çok   severek takip ettiğim çok isim var. O insanları gözlemliyorum, çok    taktir ediyorum ama hiçbir zaman idolüm diyebileceğim biri olmadı. İdol    fikri bana uzak geliyor.
Dinlemekten asla sıkılmadığınız albümler?

Placebo'nun hiçbir albümünden sıkılmıyorum gerçekten.
2008 yılında MTV Avrupa Müzik  ödüllerinde "Avrupanın en iyi sanatçısı" seçildiniz.

Bu ödül sizin için  bir dönüm noktası oldu diyebilir miyiz?

Onu zaman gösterecek diye düşünüyorum. O ödül birçok kapı açtı ama bundan sonrası bana bağlı büyük oranla.

Müzik dışında özel ilgi alanlarınız var mı, varsa öğrenebilir miyiz?
Çok fazla boş vaktim olmasa da fırsatını buldukça şiir okuyorum, şair keşfetmeye çalışıyorum. Bir de kedilerim var.

Şarkılarınızı   oluşturma sürecinden  bahseder misiniz, çıkış noktalarınız, size ilham   verenler neler oluyor?  Herhangi bir şey ilham verebiliyor mu?
Kendi   hikayelerim, birinden dinlediğim bir olay, bir film, bir şiir... Gerçek   olan ve bir derdi olan her şey. Kafamda bir tema oluşuyor önce, ne   yazacağımı az çok biliyor oluyorum en son oturup şarkı haline   getiriyorum.

Tekrar dünyaya gelseniz ne yapmak isterdiniz?

Daha iyi bir 6.cadde albümüyle başlayabilirim mesela.

Çevrimdışı ·haleuysal·

• Yönetici
  • Rep puanı: 239
  • Müzik eğer aşkın gıdasıysa, durmadan çalsın...
    • hale uysal
« Yanıtla #42 : 13 Kasım 2010, 23:12:26 »
Female Dergisinden

Kalbimde ruhunu duymak istiyorum

Gözümde gözünü görmek istiyorum

Çevrimdışı ea_aybike_ea

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 7
  • Sen hariç kimse yok Sen de yoksun..
« Yanıtla #43 : 11 Mart 2011, 22:02:50 »