Nasılsın Emre?
İyidir sizler nasılsınız?
İyidir teşekkürler.2006'nın En İyileri anketimizde dream'ciler seni 5dalda en iyi seçti,ne diyorsun?
Güzel bir şey tabii.6-7 senedir müzikle uğraşıyorum ve ilk defa geri dönüş alabilmek beni çok mutlu ediyor
En iyi şarkı dalında 'Afili Yalnızlık'ile Çakkıdı aynı oyu aldı;sence bu iki şarkı aynı kitleye hitap ediyormu ne dersin?
Sizin okur ve izleyici skalanız ile alakalı,ya da Çakkıdı bir şekilde alternatif müzik dinleyicisini yakalamış olabilir.Bilmem tabii.Böyle uydurabilirim ancak:)
Ufak bir 2006 anketi yapalım.Müzikte ilk üçün neler?
Placebo ''Meds'' bir, Vega ''Hafif Müzik'' iki;Can Atilla ''1453 Sultanlar Aşkına''üç.
Sinemada 2006'nın ilk üçü?
İyi bir izleyici değilim.O kadar zor ki;en son ne zaman sinemaya gittim acaba?
Tamam,tüm zamanların ilk üçü olsun.
Bir numara Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak;iki numara Requiem For A Dream:üç numara Forrest Gump
2006 seni değiştirdi mi?
Beni değiştirdi mi bilmiyorum ama hayatımı değiştirdi.Bir kere albümüm çıktı,iki senedir bu albümü düşünüyordum.Onun çıkması acayip büyük bir dönüm noktası.Çıktıktan sonra umduğumdan çok daha kısa sürede iyi dönüş sağladı,o bir dönüm noktası.Şimdi sürekli yoldayız.Tanınma meselesinin zor olduğunu biliyordumda,tahmin ettiğimden daha zor bir şeymiş
Şu günlerdeki ''emreaydın'' heyecanı azalmaya başladığında kendini kötü hissedecek misin?
Yok,hiç.Televizyona çıktığım,röportaj yaptığım için aslında benimle ilgilenmeyecek bir kısımda benimle ilgileniyor.Azalacak bu kısım o dönem biterken.Hiçbir şekilde rahatsız olmam bundan.Hatta hazır klipte oynamamışken böyle mi devam etsek diye konuştuk.
2006'nın en önemli olayı albümümün çıkışıydı herhalde.En kötü anı neydi?
2006'da çok zorluklar da yaşadık.Her şeyinizi bırakıp geliyorsunuz ve albüm gecikince elde avuçta ne maddi ne manevi olarak hiçbir şey yokken bekliyorsunuz.İlk üç ay kendimi çok kötü hissettiğim oldu,onlar çok sıkıntılı zamanlardı
Albüm sayesinde kazandığın ilk para ile ne yaptın?
Stage piyano aldım.Bir daha elime toplu para geçtiğinde de çello alacağım;o da hayalimdi.Hayatınızı devam ettirmeniz için paraya ihtiyacınız var,tamam.Elinizde bir miktar tutmanız da lazım.Neticesinde ürün olduğunuz için,eğlence sektörüne bağlı ürün olduğunuz için hiç kimse hiçbir şeyi garanti edemez.Para kazanmadığınız dönemlerde olacaktır.
Geçmişteki kendine bir öğüt verebilecek olsan,hangi senede ne için verirdin?
Tarihten,felsefeden zevk alıyordum.ÖSS ile ilgili olarak sosyal bir bölüm seçer ve ilgili üniversitede okurdum
2006 boyunca dinleyip de ''Bunu ben yazsaydım keşke'' diye düşündüğün şarkı hangisi?
Vega'nın 'Ankara'sı
Tüm zamanlarının en kötü şaç modeli hangi dönemdeydi?
Mohikan da yaptım,arkasını da uzattım,hepsini yaptım.Çok boyattım,onlar da epey bir kötü.Durduk yere saçımı döktüm
Gripin'le birlikte şarkı söyledin ya;seninle birlikte çalışmak isteyen başkaları da var mı?Ya da,komik teklifler alıyor musun?Dizi teklifi mesela
İlk etapta kırmadan reddetmekte biraz zorlandık ama çizgim anlaşıldığı için artık gittiğim talkshow'larda bile biraz daha mesafeli davranıyorlar.Ortak şarkı yapma teklifi gelnmedi.Vakit bulabilirsek Göksel ile birlikte bir şeyler yapacağız,henüz denk getiremedik.Amatör gruplarla ilgili elimden geleni yapmaya çalışıyorum,benim webmaster'ın grubu var mesela.
dream senin için ne ifade ediyor?
dream'in hem dergi olarak,hem televizyon olarak bir misyonu var.Türkiye'de alternatif piyasayı destekleyen,ayakta durması için çırpınan başkaları yok.Ben albüm sahibi biri olmasaydım bile dream'in dinleyicisi olarak benim için böyle bir önemi var.Hoşlandıklarımı dream'de buluyorum,klip izleyeceksem dream tv'ye bakıyorum.Bir de ben meslek olarak işin içinde olduğumdan böyle bir destek gördüğüm için ayrıca seviniyorum tabii
İkinci klip ne zaman gelecek ve hangi şarkıya çekilecek?
''Git'' ya da ''Kim Dokunduysa Sana''ya çekilecek,herhalde Aralık sonunda.Bir aksilik olmazsa siz bunları okurken yayınlanmaya başlar
Konser durumları nedir,turneye çıkıyor musun?
47 şehirlik bir turne söz konusu.5 şehirde çaldık,sonra yine devam ediyoruz.47 diyorum ama sürekli yeni yerler ekleniyor.Bahara kadar devam edecek,neredeyse her gün konser var!