Emre Aydın

Gönderen Konu: Emre Aydın Ekim 2006 Röportajları  ( 2260 Okunma )

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yyaress

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 4
    • Emre Aydın
Emre Aydın Ekim 2006 Röportajları
« : 28 Haziran 2008, 16:20:21 »
Nasılsın Emre?

İyidir sizler nasılsınız?

İyidir teşekkürler.2006'nın En İyileri anketimizde dream'ciler seni 5dalda en iyi seçti,ne diyorsun?

Güzel bir şey tabii.6-7 senedir müzikle uğraşıyorum ve ilk defa geri dönüş alabilmek beni çok mutlu ediyor

En iyi şarkı dalında 'Afili Yalnızlık'ile Çakkıdı aynı oyu aldı;sence bu iki şarkı aynı kitleye hitap ediyormu ne dersin?

Sizin okur ve izleyici skalanız ile alakalı,ya da Çakkıdı bir şekilde alternatif müzik dinleyicisini yakalamış olabilir.Bilmem tabii.Böyle uydurabilirim ancak:)

Ufak bir 2006 anketi yapalım.Müzikte ilk üçün neler?

Placebo ''Meds'' bir, Vega ''Hafif Müzik'' iki;Can Atilla ''1453 Sultanlar Aşkına''üç.
Sinemada 2006'nın ilk üçü?

İyi bir izleyici değilim.O kadar zor ki;en son ne zaman sinemaya gittim acaba?

Tamam,tüm zamanların ilk üçü olsun.

Bir numara Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak;iki numara Requiem For A Dream:üç numara Forrest Gump

2006 seni değiştirdi mi?

Beni değiştirdi mi bilmiyorum ama hayatımı değiştirdi.Bir kere albümüm çıktı,iki senedir bu albümü düşünüyordum.Onun çıkması acayip büyük bir dönüm noktası.Çıktıktan sonra umduğumdan çok daha kısa sürede iyi dönüş sağladı,o bir dönüm noktası.Şimdi sürekli yoldayız.Tanınma meselesinin zor olduğunu biliyordumda,tahmin ettiğimden daha zor bir şeymiş

Şu günlerdeki ''emreaydın'' heyecanı azalmaya başladığında kendini kötü hissedecek misin?

Yok,hiç.Televizyona çıktığım,röportaj yaptığım için aslında benimle ilgilenmeyecek bir kısımda benimle ilgileniyor.Azalacak bu kısım o dönem biterken.Hiçbir şekilde rahatsız olmam bundan.Hatta hazır klipte oynamamışken böyle mi devam etsek diye konuştuk.

2006'nın en önemli olayı albümümün çıkışıydı herhalde.En kötü anı neydi?

2006'da çok zorluklar da yaşadık.Her şeyinizi bırakıp geliyorsunuz ve albüm gecikince elde avuçta ne maddi ne manevi olarak hiçbir şey yokken bekliyorsunuz.İlk üç ay kendimi çok kötü hissettiğim oldu,onlar çok sıkıntılı zamanlardı

Albüm sayesinde kazandığın ilk para ile ne yaptın?

Stage piyano aldım.Bir daha elime toplu para geçtiğinde de çello alacağım;o da hayalimdi.Hayatınızı devam ettirmeniz için paraya ihtiyacınız var,tamam.Elinizde bir miktar tutmanız da lazım.Neticesinde ürün olduğunuz için,eğlence sektörüne bağlı ürün olduğunuz için hiç kimse hiçbir şeyi garanti edemez.Para kazanmadığınız dönemlerde olacaktır.

Geçmişteki kendine bir öğüt verebilecek olsan,hangi senede ne için verirdin?

Tarihten,felsefeden zevk alıyordum.ÖSS ile ilgili olarak sosyal bir bölüm seçer ve ilgili üniversitede okurdum

2006 boyunca dinleyip de ''Bunu ben yazsaydım keşke'' diye düşündüğün şarkı hangisi?

Vega'nın 'Ankara'sı

Tüm zamanlarının en kötü şaç modeli hangi dönemdeydi?

Mohikan da yaptım,arkasını da uzattım,hepsini yaptım.Çok boyattım,onlar da epey bir kötü.Durduk yere saçımı döktüm

Gripin'le birlikte şarkı söyledin ya;seninle birlikte çalışmak isteyen başkaları da var mı?Ya da,komik teklifler alıyor musun?Dizi teklifi mesela

İlk etapta kırmadan reddetmekte biraz zorlandık ama çizgim anlaşıldığı için artık gittiğim talkshow'larda bile biraz daha mesafeli davranıyorlar.Ortak şarkı yapma teklifi gelnmedi.Vakit bulabilirsek Göksel ile birlikte bir şeyler yapacağız,henüz denk getiremedik.Amatör gruplarla ilgili elimden geleni yapmaya çalışıyorum,benim webmaster'ın grubu var mesela.

dream senin için ne ifade ediyor?

dream'in hem dergi olarak,hem televizyon olarak bir misyonu var.Türkiye'de alternatif piyasayı destekleyen,ayakta durması için çırpınan başkaları yok.Ben albüm sahibi biri olmasaydım bile dream'in dinleyicisi olarak benim için böyle bir önemi var.Hoşlandıklarımı dream'de buluyorum,klip izleyeceksem dream tv'ye bakıyorum.Bir de ben meslek olarak işin içinde olduğumdan böyle bir destek gördüğüm için ayrıca seviniyorum tabii

İkinci klip ne zaman gelecek ve hangi şarkıya çekilecek?

''Git'' ya da ''Kim Dokunduysa Sana''ya çekilecek,herhalde Aralık sonunda.Bir aksilik olmazsa siz bunları okurken yayınlanmaya başlar

Konser durumları nedir,turneye çıkıyor musun?

47 şehirlik bir turne söz konusu.5 şehirde çaldık,sonra yine devam ediyoruz.47 diyorum ama sürekli yeni yerler ekleniyor.Bahara kadar devam edecek,neredeyse her gün konser var!

Çevrimdışı AreS*

• Acemi Üye
  • **
  • Rep puanı: 0
  • DaYaN YaLnIzLıĞıM .. ... ..
Emre Aydın Ekim 2006 Röpörtajları
« Yanıtla #1 : 11 Temmuz 2008, 00:35:07 »
(eske ßende Roportaj Yapabilsem €mre æydınla :( :) Tesekkürler €llerine $ağlıq .. .. ..
Mutlu Muyduk Ki ? Sade Nefes Aldık ...

Kal Yanımda Böyle Sonbahar Gelince
Soysuzlar İçinde Kalma Yalnızlığım
Bak Yenildik İşte
Zamanı Gelince Kalkarız Belki De
DAYAN YALNIZLIĞIM .................

Çevrimdışı iremwinxseray

• Tecrübeli Üye
  • Rep puanı: -1
« Yanıtla #2 : 17 Temmuz 2008, 12:46:03 »
çok beğendim röportajı harika.. neyse teşekkürler
__SeraY__

Çevrimdışı Nova ~

• ea'.
  • Süper Moderatör
  • Rep puanı: 63
  • ...
« Yanıtla #3 : 18 Nisan 2009, 19:17:53 »
güzel bir röpörtaj

teşekkürler...!!!
Gelme.
Nasılsa
rahat uyuyorum artık.
Her gece ne yapıyor acaba düşünceleri
yok kafamda.
rüyalarımda daha güzelsin.

Çevrimdışı ·haleuysal·

• Yönetici
  • Rep puanı: 239
  • Müzik eğer aşkın gıdasıysa, durmadan çalsın...
    • hale uysal
« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2009, 16:42:15 »
Alıntı
Geçmişteki kendine bir öğüt verebilecek olsan,hangi senede ne için verirdin?

Tarihten,felsefeden zevk alıyordum.ÖSS ile ilgili olarak sosyal bir bölüm seçer ve ilgili üniversitede okurdum

Bunu ilk defa duyuyorum sayısalı da iyi ama belki böyle olsaydı daha da değişirdi her şey... Belki albümdeki şarkılar da etkilenecekti.  :(
Teşekkürler Seray. Her zamanki gibi çok hoş bir röportaj olmuş.  :)

Kalbimde ruhunu duymak istiyorum

Gözümde gözünü görmek istiyorum

Çevrimdışı sadec'ea'

• Yönetici
  • Rep puanı: 237
  • Benim hala umudum var.
    • Emre Aydın
« Yanıtla #5 : 09 Eylül 2009, 12:30:13 »
Rolling Stone Ekim 2006 Emre Aydın Röportajı !
6. CADDE'NİN YILDIZI EMRE AYDIN ŞİMDİ TEK BAŞINA

Vega, Manga ve Gripin onun için bir araya geldi.

Albümün teması 'yalnızlık'

2002 ' de düzenlenen Sing Your Song yarışması en çok Manga ' ya yaramıştı. Belki unutmuşsunuzdur ama ilk albümü ile büyük bir patlama yapan Manga o yarışmada ikinci olmuştu. Yarışmanın birincisi ise yıllar sonra yeniden karşımızda; Emre Aydın. 1574 kişinin katıldığı bir yarışmadan birinci çıkmasına, o dönemdeki grubu 6. cadde ile bir albüm yayınlamış ve şimdi de ilk solo albümü Afili Yalnızlık piyasaya sürülmüş olmasına rağmen Emre Aydın son derece mütevazi ve egodan yoksun gözüküyor. Çekinerek, kelimeleri seçerek ve alışılmışın üstünde bir saygı ile konuşuyor. Henüz yirmilerinin ortasında olan Emre Aydın ' ı ilk gördüğünüzde, tavrı ile ilgili bunlardan farklı bir şey düşünmeniz pek mümkün değil.

6. Cadde adı altında, Haluk Kurosman ' ın prodüktörlüğünde yaptıkları ilk albümden bahsetmeye başlıyoruz öncelikli olarak; " Sing Your Song ' da finale kalanlara bir single sözü vardı aslında, " diyor. " Ama sonradan o dönem bana Haluk Kurosman ve Hadi Elazzi fazlasıyla inanınca iş albüm projesine dönüştü. Bizim hiç paramız yoktu. Bu yüzden bize, bizden stüdyo masrafları dışında hiçbir şey almamayı önerdiler. İzmir ' den kalkıp İstanbul ' a geldik, 15 gün otelde kaldık ve albümü o zamanda kaydettik. " İçinde İbrahim Tatlıses ' in "Sabuha"sının da cover'ının bulunduğu bir albüm yer üstünde pek fazla çıkamasa da, İzmir ' de Dokuz Eylül Üniversitesi ' nde okuyan Emre Aydın ' a yeni kapılar açtı.

" Grup arkadaşlarımdan Onur Ela ' nın da 6. cadde ' den ayrılması ile grubu dağıtmak zorunda kaldık. O zaman aslında 30 ' lu yaşlarımda, solo albüm için sakladığım parçalarımı su yüzüne çıkarmam gerektiğini anladım, " diyor Emre Aydın.

Bu parçalar Eylül ayı içerisinde, yine Haluk Kurosman prodüktörlüğünde, Afili Yalnızlık adı altında yayınlandı. Albümün kitapçığını açtığınızda birçok tanıdık isme rastlıyorsunuz. Manga ' dan Cem Bahtiyar ' ın baslarda, Gripin ' den İlker Baliç ' in davullarda, Vega ' dan Tuğrul Akyüz ' ün ise gitarların bir kısmında ve düzenlemelerde imzası var.

Afili Yalnızlık
' ın kayıtlarına 2005 Eylül ' ünde başlanmış ve kayıtlar altı ay kadar uzun bir süreye yayılmış. Albümün teması olarak ise "yalnızlık" benimsenmiş. " Bir teması olsun istedim ben bu albümün. Benim için kalıcı olan albümlerde her zaman, bütün olarak bir ruh haline hitap eden albümlerdi. Bana nasıl hissettireceğini biliyorsam, yılın 12 ayı dinlemiyor olsam da yeri geldiğinde dinleyeceğimi bilirim. Kent ve Placebo benim için böyledir mesela. "

Afili Yalnızlık
' taki şarkıların bir tanesi haricinde tamamı Emre Aydın ' a ait; Umay Umay ' ında seslendirdiği Barlas Erinç bestesi "Hareket Vakti"nin cover'ı. " Albümde üzerine en çok kavga edilen şarkılardan biriydi. Bir cover koymaya karar verdikten sonra en iyi bunun gideceğine hemfikirdik ama şarkının nasıl olacağı konusunda hayli hararetli tartışmalar olmuştu. Bu yüzden şarkının dört ayrı bitmiş versiyonu ortaya çıkmıştı! "

SONY BMG ' den yayınlanan albümün ne kadar satacağı belli olmaz ama Emre Aydın ' ın söylediğine göre bu çok da önemli değil; " Yarın bir gün dönüp geriye baktığımda ' Keşke şöyle yapsaydım, ' demeyeceğim bir albüm yaptım. " Bu sözler gösteriyor ki, Emre Aydın yaptığı işten fazlasıyla memnun. Müziğinin yerli piyasadaki birçok yeni şeyden daha düzgün tınladığı, arkasında işini gayet iyi bilen bir ekip olduğu ve şarkılarının bir kısmının daha albüm yayınlanmadan 250 binin üzerinde download edildiği düşünülürse, kolay kolay sırtının yere gelmeyeceğini söyleyebiliriz.

Röportaj. Alper Bahçekapılı
"Acaba neden: daha güçlü yol bulamaman
Savaşmak için zaman denen kanlı zalimle?"

"Gönlüne bel bağlama gönlümü yok edersen,
Geri almak yok diye onu verdin bana sen."
   (Shakespeare)

Şu kışı geçirsem, söz daha güzeliz baharda..

Çevrimdışı Nova ~

• ea'.
  • Süper Moderatör
  • Rep puanı: 63
  • ...
« Yanıtla #6 : 09 Eylül 2009, 13:11:26 »
çok eski bir röportaj ama güzel 6. cadde ile ilgili :)

teşekkürler
Gelme.
Nasılsa
rahat uyuyorum artık.
Her gece ne yapıyor acaba düşünceleri
yok kafamda.
rüyalarımda daha güzelsin.

Çevrimdışı ♥ժξτξรτஅτﻨօด♥

• ♂ + ♀ = ♥ Burası misal ülkesi masal misali bizler hayal kafilesi...
  • Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 207
  • chester XD düzgün ye şunu :D
    • Emre Aydın
« Yanıtla #7 : 14 Eylül 2009, 20:48:00 »
Yarın bir gün dönüp geriye baktığımda ' Keşke şöyle yapsaydım, ' demeyeceğim bir albüm yaptım.

bence de öyle =) ;D

sağol esma

Linkin________ParkParkPark
Linkin________ParkParkParkPark
Linkin________Park_______Park
Linkin________Park_______Park
Linkin________ParkParkParkPark
Linkin________ParkParkPark
Linkin________Park
Linkin________Park
LinkinLinkin___Park
LinkinLinkin___Park

Çevrimdışı matrockfenerli

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 27
  • ....."Soğuk Odalar".....
« Yanıtla #8 : 07 Ekim 2009, 18:37:33 »
eski olsun yaa =)=)

paylaşım için teşkkürler emeğine sağlık

???6õzümdë 6özünü 6örmek iš+iyorum???

Çevrimdışı ...m@tm@z€l...

• Kıdemli Üye
  • Rep puanı: 5
  • bak burdaym ölmedm hala tutunuyorm uçurum kenarına
« Yanıtla #9 : 27 Ekim 2009, 22:58:47 »
paylaşım için teşekkürler albümünde 'keşke' demeyecek olması çok güzel bencede:)
_________$$$$$$$$$$$__________________________
_______$$$$$$$$$$$$$$$$$____________$_________
____$$$$$$$$__________$$$$_________$$$________
__$$$$$$$$________________$________$$$$$_______
_$$$$$$$_____________________$$$$$$$$$$$$$$$__
_$$$$$$$_______________________$$$$$$$$$$$____
__$$$$$$$$________________$_____$$$$$$$$$_____
____$$$$$$$$__________$$$$_____$$$$___$$$$____
_______$$$$$$$$$$$$$$$$$______$$_________$$___
__________$$$$$$$$