Emre Aydın

Gönderen Konu: Emre Aydın / Aralık 2010 Röportajları  ( 6356 Okunma )

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı #Hoşçakal#

• Yeni Üye
  • *
  • Rep puanı: 0
Emre Aydın / Aralık 2010 Röportajları
« Yanıtla #30 : 28 Aralık 2010, 19:41:57 »
Evet arkadaşlar marketlerde  ve  dergi ya da gazete  satan  heryerde bulup  1tl'ye  alabilirsiniz :)

Çevrimdışı ·haleuysal·

• Yönetici
  • Rep puanı: 239
  • Müzik eğer aşkın gıdasıysa, durmadan çalsın...
    • hale uysal
« Yanıtla #31 : 29 Aralık 2010, 02:22:07 »
Sayı: 421
Tarih: 27 Aralık 2010 - 2 Ocak 2011

Trendy Dergisi'nin bu haftaki sayısındaki Emre Aydın posteri:

Nisan 2011 takvimi de yer alıyor:

Kalbimde ruhunu duymak istiyorum

Gözümde gözünü görmek istiyorum

Çevrimdışı ·haleuysal·

• Yönetici
  • Rep puanı: 239
  • Müzik eğer aşkın gıdasıysa, durmadan çalsın...
    • hale uysal
« Yanıtla #32 : 12 Ocak 2011, 01:48:00 »
Röportaj > Bu röportajı siz yaptınız: EMRE AYDIN

13.Aralık.2010

• Geçenlerde Ezel dizisinde konuk oyuncu olarak yer aldınız. Kısa süreliğine de olsa dizi seti ortamının havasını tattınız. İleride dizi veya sinema ile ilgili başka düşünceleriniz var mı? (Süleyman Demirel Üniv.)
- Öyle bir planım veya isteğim yok.Ezel dizisine konuk oyuncu olarak dahil olmadan önce de yoktu. Haluk Bilgilner`le birlikte oynayacak olmak beni çok heyecanlandırdığı için o projede yer aldım.Yine böyle heyecan verici bir durumla karşılaşırsam elbette yer almak isterim ama her zaman söylediğim gibi o sektörle ilgili bir isteğim veya bir hırsım yok.

• Şarkı sözlerini kim için yazdığınız merak ediliyor. Gerçekten size bu kadar acı çektiren ve bu güzel şarkılara ilham olan biri var mıydı hayatınızda? (Karadeniz Teknik Üniv.)
- Anlatabileceğim, herkesin yaşadıklardan daha farklı, daha özel veya çok dokunaklı bir hikayem yok.Gerçek hikayeleri de kullanmaya çalıştım şarkı yazarken, kurgu da yaptım.Okuduğum, duyduğum hikayelerden de etkilenmişimdir mutlaka.

"Afili Yalnızlık aşk şarkısı değildir"

• Albümlerinizin aldatılmış, terk edilmiş bünyelere ilaç gibi geldiği düşünülüyor. “Allahım nasıl anlatsam bu acıyı” denilen durumlara cuk oturmuş ifadelerin yaratıcısı olarak görüyor musunuz kendinizi? (YTÜ)
- Aldatılmak temasını işleyen sadece bir şarkı yazdım şimdiye kadar. Üzerinden de epey zaman geçti. Her şeyin başlama sebebi olan Afili Yalnızlık aşk şarkısı değildir mesela ama öyle algılandı. Bilemiyorum, kendimi herhangi bir kesimin acılarını anlatan şarkıcı olarak düşünmedim hiçbir zaman, öyle de konumlandırmaya çalışmadım. Sadece iyi şarkılar yazmaya çalışıyorum. Ama melankolik işler yaptığım doğru tabii ki. Zaten o tip şeyleri dinlemekten hoşlanıyorum.

• Hayatta en çok pişmanlık duyduğunuz şey nedir? (Gaziantep Üniv.)
- Yok sanırım öyle bir şey.

"Kendi öykümün biraz dışarıda kalabilmek huzurlu"

• “Bir öyküdür Emre Aydın, öykünün içinde gizli bir öznedir ama aslında her şeyin tam da merkezindedir.” Hayranlarınızdan biri sizi bu sözlerle tanımlamış. Sizce de öykünün merkezinde olup öyküye hakim olan ama aynı zamanda bunu sezdirmeyen biri misiniz? (Celal Bayar Üniv.)
- Bilmiyorum. Ama kendi öykümün biraz dışarıda kalabilmek daha güvenli daha huzurlu olabiliyor çoğunlukla. Ve sanıldığından çok daha az zaman ve enerji harcıyorum sezgi üzerine.

• Turnelerle birçok ülke birçok şehirde bulundunuz. Ayrılmayı istemediğiniz bir yer oldu mu? (Çukurova Üniv.)
- Sanırım olmadı. Bu ‘evim’ diyebileceğim herhangi bir yer olmadığı için böyle olabilir. ‘Evim’ dahil. Ama hemen hemen herkes Gent, Linz veya Datça’yı ‘evim’ olarak tanımlamayı ister herhalde.

• Şu sıralar hangi sanatçının hangi albümünü dinliyorsunuz? (Cumhuriyet Üniv.)
- Şu anda Blackfield dinliyorum.

"Çizgi kendi kendine değişiyor"

• Oldukça yoğun çalışıyorsunuz. Konserden konsere koşuşturuyorsunuz. Bir gün şehrin bir ucundayken ertesi gün diğer ucundasınız. Bu kadar yoğunluğun arasında kendinize nasıl vakit ayırıyorsunuz? (AKÜ)
- Ayıramıyorum pek. Bir de neydi o meşhur laf; ‘hobim yok’.

• Bu güne kadar Emre Aydın’ın müzik anlamında  ülkemizde takip ettiği bir çizgisi var. Acaba bu çizgiyi değiştirip tamamen farklı bir müzik türüyle bir albüm çıkartıp, müzik marketlerdeki yerini almayı düşünüyor mu? (Anadolu Üniv.)
- Böyle bir planım yok. Ama çizgi kendi kendi değişiyor elbette zamanla. Geçen hafta birkaç eski şarkımı dinledim internette gezerken ve açıkçası rahatsız olduğum çok şey oldu.Yani bir değişim olacaksa oluyor zaten o kendi kendine.

• Kağıt Evler albümünün kapağında anlatılmak istenen nedir? (Sakarya Üniv.)
- Tek başınalığın aslında o kadar da tenha bir şey olmadığı.

• Öncelikle 6. Cadde döneminde çıkış yaptıkları albümde “Sabuha”nın coverı vardı. Sabuha’nın bir özelliği mi vardı yoksa çıkış yapabilmek için sevilen bir şarkının coverı şart mıydı? (Sakarya Üniv.)
- O dönemki plak şirketi öyle istedi. 22 yaşındaydık, gücümüz yetmedi kararlarını değiştirmeye.

Buket COŞKUNER / Hürriyet KAMPÜS

» Kaynak

Kalbimde ruhunu duymak istiyorum

Gözümde gözünü görmek istiyorum