Cosmogirl Aralık 2008 Sayısı Emre Aydın Röportajı
''KIZLARI ANLAMADIM AMA EZBERLEDİM''MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde Avrupa'nın En İyi Sanatçısı seçilen Emre Aydın'la yarışma heyecanını paylaştık.Peki sadece bununla mı sınırlı kaldık dersin?
* Beyonce Knowles, The Killers, Kid Rock, Duffy, Pink, Tokio Hotel, Sugababes, Solange Knowles gibi ünlülerle aynı sahneyi paylaşmak nasıl bir duyguydu?Mutluluk verici bir his ve biz bu hissi daha gitmeden yaşamaya başladık. İşin içinde ülke temsilciliğide olduğundan bir şekilde elimize yüzümüze bulaştırmadan o ödülü alıp gelmekti hedefimiz. Müzik piyasasını yönlendiren insanlarla aynı sahneyi paylaşmakta çok önemliydi tabii ki. Bir müzisyenin kariyerinde gelebileceği en zor noktalardan biridir bu. Ödülü alma ihtimalimize karşı teşekkür edeceğim kişileri ve o sahnede neler söyleyeceğimi belirlemiştim aslında. Ama o anki heyecenla aklımdaki hiçbir şeyi söyleyemedim.
* Performans açısından seni hayal kırıklığına uğratan ya da şaşırtan biri oldu mu?Hayal kırıklığına uğratan biri olmadı.ve de The Killers'in performansını çok beğendim.
* Birinci olman konusunda ''Leona Lewis'i bile solladı.'' dendi. Onu kendine rakip görmüş müydün?O yarışmada çekinmemiz gereken kişi bence Leona Lewis değildi. O işe yeni başlayan ve tüm gücüyle asılan kişilerdir bence çekinmemiz gerekenler. Rusya'dan İsrail'den çekiniyordum ben.
* Tanışmak istediğin sanatçılar var mıydı?Yoktu ama o ekip içerisinde tecrübesinden yararlanabileceğim ve bir şeyler öğrenebileceğim isim Bono idi. Onunla da tanışamadım.
* Sahneye çıkmadan önce ve sahnedeyken ne durumdaydın? İçinden neler geçti?Sahneye çıkmadan önce sesle ilgili kaygılarım vardı. Teknik bir aksaklık yaşama korkusu yaşadım. Yarışma süresi içerisinde en emin olarak yaşadığım an sahneye çıkıp şarkı söylediğimiz abdı. Diğer kısımlarda çok daha fazla heyecanlandım açıkçası. Bir de yarışmadan önce ekip olarak birbirimizi gerdik. Bazen çok neşeli olduk, bazen de çok sessiz olduk. Hatta sonlarına doğru kimse birbiriyle konuşmamaya başladı!
* Ödülü aldıktan sonra bir 'after party'ye katıldın sanırım. Neler oldu bu partide?İki tane parti vardı. Bir tanesi yarışmada sahne alanların gittiği bir partiydi. Diğeri de genel bir partiydi. Çok yorgun olduğum için ver genel olarak partilerden haz olan biri olmadığım için katılmak istemedim ikisinede. Sadece baktım neler oluyor diye. İkinci partide ekibim kalmak istedi. Ben otele yalnız döndüm.
* Bu birincilik sende ingilizce albüm yapma fikri doğurdu mu?Evet, Türkçe albümü şubat ayında çıkarmayı planlıyorum ama bu arada ingilizce parçalar içeren single albüm hazırlamak da planlarım arasında.
* Yarışmada sahne alan isimlerin hepsinin 'yırtık' bir tarafı olduğunu görüyoruz. birçok kişinin şarkı sözlerini de anlamadığını düşünerek, işin şov kısmının geri planında kaldığını söyleyebiliriz. Dikkati nasıl çektiğini düşünüyorsun?Evet, o sahnede herkesin çıkıntı olduğu bir konu vardı. Herkes öyle bir formatla gezerken benim o tarz bir şey yapmamış olmam dikkat çekmiş olabilir belki. Ben televizyonlarda ya da röportajlarda gündelik hayatım gibi konuşmuyorum. İşin şov kısmına benim gücüm yok. Başından beri hem müzik yapıp hem de işin şov kısmına yönelmeyi başaramadım.
İLİŞKİLER VE EMRE AYDIN...* Bir ilişkinin sürüp süremeyeceğini hangi noktalarda anlıyorsun?Başlamadan değil ama başında anlayabilirim. Bunu anlatan şey, sıradan bir telefon konuşmasındaki küçük bir yalan, garsona sipariş verirken kurduğu bir cümle olabilir. Annesiyle konuşmasına şahit olmuş olabilirsiniz. Ufak ufak şeyler fikir verebilir. Çevremdekiler bu tarz küçük şeylere taktığım için bana kızarlar ama o sinyaller genelde hep doğru olur.
* Bununla ilgili belirgin tabuların var mı?Yok. O karşımdaki insanla oluşturduğum bağa göre değişiyor. Her insana verdiğimiz tavizler farklı oluyor. Her ilişkide ruhen değişmiş ve olgunlaşmış oluyorsunuz. Açıkçası ben artık bir ilişkide tartışmaya bile enerji bulamıyorum. Eskiden ''Bağıralım, çağıralım ateşli bir aşkımız olsun'' derdim ama artık öyle değilim.
* Artık huzur peşinde misin?Evet ama onunda kendi içinde bir dengesi var. Sırf huzur getiren bir ilişki insana tatmin duygusunu yaşatmayabilir. Aşk çok hassas bir şeydir. Huzur arıyor olabilirsiniz ama ''sadece huzur istiyorum'' diyemezsiniz.
* Sürmeyeceğini anladığın anda hemen çözüm üretir misin? yoksa akışına mı bırakırsın?İmkanım varsa akışına bırakıyorum. Bazen akışına bırakmamaya gücümüz yetmiyor.
* Farklı kutupların birbirini çektiğini düşünüyor musun?Bu çok farklı bir şey. O kişinin sevdiği şeylerle, hobileriyle, ilgilendiği şeyleriyle ilgili değil. Çok benzediğiniz biriyle hiç anlaşamayabilirsiniz ya da hiç benzemediğiniz biriyle çok iyi anlaşabilirsiniz. Bir duyu daha var, o duyudan siz onu alabiliyorsunuz.
* Kızları anladığını düşünüyor musun? Anladığımı düşünmüyorum ama ezberledim onları artık. Çok fazla ilişki yaşamadım ama bir kızın ne yapabileceğini hemen sezebiliyorum. Bu onları anladığımdan değil, onları ezberlediğimden.
* Kızların erkekleri anladığını düşünüyor musun?Kızların erkekleri anlamak için daha fazla yetiye sahip olduklarını düşünüyorum. Kızlar isterlerse anlayabilirler ama erkekleri anlayabilmek için de efor sarf etmediklerini düşünüyorum.
* İlişkileri anlatan filmlerden en çok aklında yer edineni hangisi?'Truman Şov' da kızın erkeğe yaşattığı hayal kırıklığı için 'işte bu' demiştim.
* Bir kızı mutlu etmek için özel bir şeyler yapar mısın?Evet yaparım. Her kıza yaptığım özel bir şey yok tabi. Küçük sürprizler yapmak hoşuma gidiyor. Hediye vermeyi çok seviyorum mesela. Bana hediye alınmasını çok sevmiyorum ama!

Verilen hediyeyi beğenip beğenmeme durumunda yüzümde oluşacak ifadenin gerginliğini yaşıyorum.
* Neyi yaparsan sana gerçekten ''aşık'' diyebiliriz?Çok bariz olarak budur dediğim bir şey yok ama bir şekilde biteceğini bildiğim halde o ilişkiye müdahale edemiyorsam ve devam ediyorsam bu aşktır.
* Mutlu bir anda işaret yok mu?Bulunduğum yerde değilsem kafamda ve aklımda sürekli o varsa etrafımdakiler bunu anlayabilirler.
''DÜZENLİ BİR İLİŞKİDEN YANAYIM. hER BAŞLADIĞIM İLİŞKİYE ''BU SON İLİŞKİM'' DİYE BAKARIM.''* Ünlü olduktan sonra kızlarla aranda neler değişti?Benim onlarla aramda bir şey değişmedi. Onlar açısından neyin değiştiğinide onlara sormamız gerek.
* Ün peşinde mi yoksa gerçekten senin peşinde mi oldukalarını düşünmeye başladın mı?Bir ara düşündüm bunu ama ünlü olan da bendim aynı zamanda! Paradoksal bir şey bu. Kızların dikkatini çekmesi açısından dezavantaj da olduğunu söyleyebilirim tabii. Ama ün peşinde olanları ayrıt edebiliyorum. O kadar da saf biri değilim.
* Şu süreçte miğdeni bulandırabilecek bir olay yaşandı mı?O kıvama gelmesine izin vermedim.
* Düzenli bir ilişkiden yana mısın?Düzenli bir ilişkiden yanayım. Her başladığım ilişkiye ''bu son ilişkim'' diye bakarım. İlişki ne kadar sağlıklı ve uzun sürerse benim için o kadar mutluluk verici hale gelir.
* Düzenli ilişkilerde her şeyin çok çabuk tüketilmemesi adına bir önlem alır mısın? Fazla görüşmemek gibi...Bu konuda çelişiyorum aslında ben. Fazla görüşmemek tabii ki daha iyi ama bırak bu düşünceyi kız arkadaşımla paylaşmayı, bunu ben bile kaldıramam. Ondan hiç sıkılmama gibi bir ihtimaliniz de var. Bu biraz tutkuyla ilgili.
* Bir kız ne yaparsa nefes alamayacak hale gelirsin?Devamlı bir olay varsa, eski biri varsa, yeni biri olabileceğini sezebiliyorsam, sonlara doğru nefes alamayacak hale gelirim.
* Karşındaki insanda gizem arar mısın? Yoksa açık olunmasını mı istersin?Gizem biraz hoşuma gidebilir ama çok olunmasını istemem. Ona bir şey sorduğumda beni rahatsız etmeyecek bir cevap duyacağıma eminsem gizem güzel gelebilir.
* Bugüne kadar hiç aldatıldın mı ya da aldattın mı? Aldatmak senin için ne ifade ediyor?Aldatıldım, aldatmadım. Aldatıldığımı başkasından duydum ve sordum. Çok tehlikeli bir soru bu!

Gidip başka biriyle birlikte olduysa, gözleriyle başkasına bir şeyler anlatıyorsa, bu aldatmaktır. Bir ortamda kız arkadaşımın ilgisini çeken biri varsa bunu anlamamanız mümkün değil. Bu konuda bugüne kadar çok yalnız kaldım ben. Kimse kabul etmedi ama sonradan hissettiklerimin doğru olduğunu gördüm.
* Erken söylenmiş ''Seni Seviyorum'' sözü seni korkutur mu?Korkutmaz. Bu sözü söylemeyi bende çok seviyorum. ''Seni Seviyorum'' demek güzel bir şeydir. ''Bunu söylemeyin, kendinizi ona teslim ettiğinizi belli etmeyin'' derler ya, ben buna katılmıyorum. Bu dünyanın en masum sözü.
[

süper bir röportaj olmuş bence...

]
[ resimlerde süper ama ekleyemiyorum ben ya...

]