Emre Aydın

Gönderen Konu: Emre Aydın Aralık 2007 Röportajları  ( 5308 Okunma )

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sadec'ea'

• Yönetici
  • Rep puanı: 237
  • Benim hala umudum var.
    • Emre Aydın
Emre Aydın Aralık 2007 Röportajları
« : 09 Eylül 2009, 12:40:31 »
Rolling Stone Aralık 2007 Emre Aydın Röportajı !!
EMRE AYDIN

SÖZ YAZARI-BESTECİ

Emre Aydınlan ilk kez Afili Yalnızlık piyasaya çıkmadan kısa bir süre önce,plak şirketinin onun için hazırladığı yoğun promosyon programı kapsamında bir araya gelmiştik.Albümünü nihayetinde bitirmiş olduğu için mutlu gibiydi,fakat olayın artık ondan çıkıp bir işe dönüştüğünü fark edip yabancılık çekmeye başladığı  da çok rahat anlaşılıyordu.'Bir gün içinde arka arkaya  kaç tane röportaj verdiğimi hatırlamıyorum bile', diyor o ilk zamanları hatırlattığımda.Bugün daha rahat.daha az heyecanlı ve de kendinden emin duruyor karşımızda..Arada geçen zaman da albümü patladı,şarkıları dillere dolandı,hatta camianın en büyük yıldızları bile ondan beste alabilmrk için sıraya girdi.Fakat Emre Aydın tüm bu olup bitenden pek etkilenmişe benzemiyor.Bir buçuk yıl öncesinden  farklı olarak daha yorgun görünüyor o kadar.Yine üst üste röportaj verdiği bir gündeyiz ve sıkıldığı da belli ama bunu belli etmiyor,aksine elinden geldiğince kibar ve sabırlı davranıyor.Bir de hala utangaç.2006 da en iyi çıkış yapan yerli sanatçı seçildiğini,bu yılın en iyiler listesinde en iyi şarkı sözü yazarı ve besteci katagorisine terfi ettiğinisöylediğimde utangaç bir gülüşle 'Teşekkür ederim'diyor ve başlıyor anlatmaya... :)

Yıl sonu listemizde en iyi şarkı sözü yazarı ve besteci olarak yer alıyorsun.Geçen yılda kendimizi öyle hissettiğimiz için mi bilinmez,Afili Yalnızlık sıkça dinlediğimiz bir albüm oldu,yazdığınız sözlerde de kendimizi bulduk galiba.Tamamen yalnızlık konsepti üzerine kurulu bir albüm yapacak noktaya nası geldin?

Önce konsept albüm olup olmayacağı konusunda oldukça düşündüm.Öyle albümleri severim ben.Oturup her gün dinleyemeyeceğin,bir sezona,döneme ait olmayan,ama ne anlatıığı belli olmayan albümlerden bahsediyorum.MFÖ'nün  'Ali Desidero'lu albümü mesela(Geldiler,1990).Öyle her zaman dinlenilebilecek bir albüm değil ama biliyorum ki öyle hissettiğim bir anda dinleyebileceğim ve beni acayip mutlu edebilecek bir albüm,bu yüzden de kalıcı bir albüm.Ben de yapabiliyorsam bir konsept albümü yapayım dedim önce.İzmir'de ev arkadaşlarımla yaşıyordum,sonra evi dağıttılar ve ben yalnız yaşamaya başladım.Evim okula da uzaktı,bu yüzden okula da gitmiyordum,evde öyle yalnız başıma oturuyordum falan.Dolayısıyla şarkılar da bu konsepte doğru gitti.Burdaki yalnızlık,bir ilişkinin bitmesi ile başlayan yalnızlık ve onun yaşattığı  çöküntü değil sadece.O varoluşsal durum,yani insanın kendi başına olması durumu da var içinde..Gitmekten kaynaklanan bir şey de var.hem kendi gidişin hem de başkasının gidişiyle doğan yalnızlık da var içinde...

Yaşamadığın hiçbir şeyi yazmadın yani,öyle mi?

şarkıyı ilk yazdığın ve kendi kendine çalıp söylemeye başladığın o ilk 30 saniye en samimi andır.Ne kadar samimi olursan ol,işin teknik kısmına geçip şarkının kıyısıyla köşesiyle uğraşmaya başladığında,sözü,kullandığın bir lafı müziğe göre törpülemen  erektiğinde şarkının samimiyeti de gidiyor.Şarkıyı artık başkaları için yapmaya başlıyorsunzu.Anlattığınız her şey yüzde yüz gerçek de olsa sonuç böyle oluyor.Estetik kaygı denen bir şey var de var çünkü,yazdığın sözde bir kelime işin içine müzik girdiğinde doğru tınlamıyor,onu değiştiriyorsun o zaman.Afili Yalnızlık,cover'ları ve bir tane tamamen kurgu olan şarkısı dışında tamamen gerçeği yansıtan,sadece estetik anlamda orasına burasına dokunulmuş bir albümdür...

Kendinizi yalnız hissettin,birileri gitti ve sen de içinden geçen herşeyi oturdun yazdın,koskoca bir albüm çıkardın bundan.Sonra ne oluyor peki 'oh be,içimi boşalttım,rahatladım'diyebiliyor musun?Yazmak özgürlük sağlıyor mu sana?

Yok,öyle olmuyor,özgürleştirmiyor beni.Sadece bir şey yapmış olmaktan,bir şeyi tamamlamış olmaktan dolayı yaşadığın rahatlık oluyor..''Aa,ne güzel oldu''diyerek bir on beş dakika kadar mutlu oluyorsunuz(gülüyor..:))'Yazdım,oh,içimdekileri döktüm' fibi hissedemiyorum.Konuşmak gibi değil benim için.Hani sıkıntın varsa anlatırsın ve rahatlarsın ya.Öyle olmuyor bana şarkıyı yazıp bitirdiğimde.. :)

Yazmaya nasıl başlıyorsun?İlham gelsin diye mi bekliyorsun yoksa tamamen planlayarak,yani bugün oturup bir şarkı yazacağım dediğinde mi yazabiliyorsun?

İlhamla da ilgili bir şey tabii ama bazen gündelik hayatta bir konuşma esnasında birisi bir şey söylüyor,o sözden yola çıkarak da yazabiliyorum.'Özlem'duygusuyla ilgili bir albüm yapacağım mesela,tamamen atıyorum şu an..Biliyorum ki ben adı özlem olan ya da olmayan,özlemi anlatan ve sınırlarını da zaman içinde belirleyeceğim bir şarkı yazacağım..O şarkıyı ben epey bir kafamda taşıyorum önce.Sonra bir şekilde şarkının kilit,daha doğrusu girizgah olarak görülebilecek cümlesini buluyorum.Bunu düşünürek de bulabilirsin,bir yerde okuduğun veya duyduğun bir şeyden de ilham alabilirsin.Sonra müziği düşünmeye başlıyorum..

Önce sözleri mi yazıyorsun yoksa müziği mi?

Değişiyor.Ama müziğinden başlayıp,o vuruşlara göre söz yazmak kadar zorlayan bir şey yok.Diğeri daha kolay bir yöntem,yani sözün üstüne müzik yapmak..

EMRE AYDIN'IN EN İYİLERİ

Yasmin Levy-Pes-Amy Wınehouse-Ahmet Erhan şiirleri-MFÖ konseri...

"Acaba neden: daha güçlü yol bulamaman
Savaşmak için zaman denen kanlı zalimle?"

"Gönlüne bel bağlama gönlümü yok edersen,
Geri almak yok diye onu verdin bana sen."
   (Shakespeare)

Şu kışı geçirsem, söz daha güzeliz baharda..

Çevrimdışı Nova ~

• ea'.
  • Süper Moderatör
  • Rep puanı: 63
  • ...
Emre Aydın Aralık 2007 Röpörtajları
« Yanıtla #1 : 09 Eylül 2009, 13:07:38 »
Bana da ilham gelmiyor ki yazayım :D bir sözden yola çıkarakta yazıyormuş aslında güzel taktik :D

bencede önce müziğini yapmak daha mantıklı ona göre şarkısı yazar :)

teşekkürler ;)
Gelme.
Nasılsa
rahat uyuyorum artık.
Her gece ne yapıyor acaba düşünceleri
yok kafamda.
rüyalarımda daha güzelsin.

Çevrimdışı sadec'ea'

• Yönetici
  • Benim hala umudum var.
    • Emre Aydın
« Yanıtla #2 : 09 Eylül 2009, 13:15:10 »
Bana da ilham gelmiyor ki yazayım :D bir sözden yola çıkarakta yazıyormuş aslında güzel taktik :D

bencede önce müziğini yapmak daha mantıklı ona göre şarkısı yazar :)

teşekkürler ;)

Bende duyduğum herhangi bir sözden yararlanarak şiir yazabiliyorum (: Valla iyi taktik ;) :D

Rica ederim.. (:

(Shakespeare)

Çevrimdışı sadec'ea'

• Yönetici
  • Benim hala umudum var.
    • Emre Aydın
Emre Aydın Aralık 2007 Röportajları
« Yanıtla #3 : 09 Eylül 2009, 14:12:58 »
05.12.2007 Clubcadde.net röportajı..

Bu sefer ki konuğumuz Emre Aydın ile pek bir afilli sohbet

Öncelikle bizi kırmadığın ve sitemize gösterdiğin ilgi için teşekkür ediyoruz. Öncelikle biraz kendinden bahset istersen kısaca, seni ismen herkes biliyor fakat bilmediklerimiz neler? :)

Ben teşekkür ederim.81,Isparta doğumluyum.Antalya ve İzmir`de büyüdüm.Orta gelirli bir ailenin iki erkek çocuğunun büyük olanıyım.

Müzik kariyerin nasıl başladı ? Ne kadar eskiye dayanıyor ?

2003 yılında grubum 6.cadde`yle çıkardığım albümle profesyonel oldum.Evveliyatı epey var tabii,ilkokulda bağlamayla başladım.Ortaokulda bir gitarım oldu ve devam ettim hem lise hem universite yıllarında.Çeşitli gruplarla bar progmları,konserler vs.

Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde aldığını siteden biliyoruz, bunun devamında müzik ile ilgili bir eğitim geldi mi arkasından?

Hayır.Üniversiteden önce bir gitar hocasından iki ay kadar ders almıştım.Bir de ilkokul yıllarındaki meşhur bağlama kursu var.Bunları saymazsak alaylıyım diyebilirim.

Müzik yapmıyor olsaydın ?

Müzik yapamaya çalışan mutsuz bir iktisatçı olurdum herhalde.

Son 2 – 3 yıldır rock müzik yine haraketlendi ve yeni gruplar çıktı, senin son albümünde bu döneme denk geliyor. Bu bir pazarlama politikası mı ?

Sektörel yapı henüz o kadar olgunlaşmış değil.Dolayısıyla ne benim ne de başka birinin böyle bir pazarlama politikasını seçme olasılığı yok.Eğer şanslıysanız bir albüm yapabiliyorsunuz o kadar.O albümün çıkış tarihini uzun vadede tartmak ve rasyonel olarak projeyi yönlendirmeye çalışmak neredeyse imkansız şeyler.

Rock müzikteki bu haraketliliği neye bağlıyorsun ?

Daha özgür bir nesil geldi.Çok kanallı tvlerle büyüdük,internet kullandı bir çoğumuz,dünya globalleşti kültürel anlamda da.Her nesil bir öncekinden daha geniş kapsamlı olabildi,müziğe de öyle bakabildi.Son yıllarda göze batan çeşitlilik bir dinleyici olarak beni de mutlu ediyor ama üzülerek söyleyebilirim ki sanıldığı gibi bir patlama olmadı Türkiye alternatif müzik piyasasında.Hatta henüz bir patlama olmadı.

Birçok kişi senin için şair diyor ? Sen kendini şair olarak mı, besteci olarak mı görüyorsun daha çok ?

Her ikisi de.

2002 yilinda katildigi SingYourSong beste yarismasinda grubu 6. Cadde`yle Türkiye birincisi olduğunda, bunu bekliyor muydun? Yani “evet biz iyi müzik yapıyoruz, birinci oluruz diye aklından geçiyor muydu? Yoksa sürpriz mi oldu ? Neler hissettin ?

Bir yerden sonra hissettim ama yarışmaya katılmaktaki hedefimiz finala kalan grupların birer şarkılarıyla yer alacakları toplama albümde kendimize yer bulabilmekti.

Önceleri 6. Cadde grubu vardı? Yeni albümünü ise tek başına çıkardın, bu geçiş nasıl ve neden oldu ?

6.cadde`nin albümü bir süre sonra basılamadı plak şirketi kapandığı için.O albümle ilgili olan her şey gömüldü çok kısa zamanda.Grubun diğer üyesi Onur böyle bir sıkıntı çekmek istemediğine emin olup bu durumunu benimle paylaşınca benim için solo kariyere geçişi denemekten başka bir yol kalmamış oldu.

Albüm için 3 sene beklemenin özel bir sebebi var mı ? Yoksa şartlar mı o şekilde gelişti ?

Okulla uğraştım.Bir de epey zaman alan bir süreç zaten albüm hazırlamak keza afili yalnızlık albümünün sadece studyo aşaması altı ay sürdü.

Müzikal anlamda kendine örnek aldığın isimler var mı ? Yerli, yabancı olabilir..

Örnek aldığım değil de severek takip ettiğim bir sürü isim var.Placebo mesela.Vega,gripin,kent,bush,oasis…

Kimler ile aynı sahneyi paylaşmak isterdin ?

Placebo ve portishead.

Gripin ile yaptığınız şarkı muhteşem ve çok beğenildi, o süreç nasıl gelişti ?

Aynı stüdyoda çalışıyoruz.”Nedir bu şurası şöyle de olabilir böyle yapalım mı” filan derken içine girmiş oldum ben de iyice.

Müzik dışında farklı bir konuda uzmanlaşdığın bir alan var mı ?

Uzmanlaştım diyebileceğim bir konu yok.

2008’de yeni albüm, yeni projeler, yeni düetler ? Neler var ?

Yeni albüm,yurtdışı turnesi ve henüz netleşmeyen bir yurtiçi turnesi var benden çok daha tecrübeli çok sevdiğim bir isimle birlikte.

Magazinden çok uzaksın, bu bir tercih meselesi mi yoksa zaten yaşam tarzın mı böyle ?

Her ikisi de.Hoşlanmıyorum hiç.

Bağdat Caddesi hakkında görüşlerin, Cadde’de takıldığın mekanlar var mı ? Nereler ?

Bir veya iki kere geldim.İnsanı ferahlatan ve rahat hissettiren bir yer olarak kalmış aklımda.

HIZLI SORULAR

Nerede oturuyorsun ?

Bunu cevaplamasam daha iyi olur.

İstanbul’da nereleri sever, nerelere gidersiniz, semt ve mekan olarak alabilirsek seviniriz ?

Taksim.Studio live`ı severim.Genellikle iyi isimler sahne alır..

Ne tarz yemeklerden hoşlanırsınız ? Yemek yapar mısınız ?

Hiç yapmadım.Aram da pek iyi değildir.

Hobileriniz nelerdir ?

Edebiyat ve tarih.

Evli / Bekar / İlişkide ?

Bekar

Arabanız var mı ? Varsa ne marka?

Yok.İstanbul`da yaşadığım sürecede almayı düşünmüyorum.

Sinemaya gidermisiniz? Ne tarz filmlerden hoşlanırsınız? En son gördüğünüz film?

Vakit buldukça.En son yıldız tozuna gittim.Favori filmim uzun zamandır aynı;Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak.

En son aldığın albüm?

Sagopa Kajmer`in son albümü.

Sporla aran nasıl? (dans hariç)

Hiç iyi değil.

İnternet ve teknoloji ile aran nasıl?

İnternet kullanıyorum ama teknoloji ile aramın iyi olduğunu söylemek yanlış olur.Yeniliklere kolay adapte olamıyorum,içimden de gelmiyor takip etmek.

Marka merakın var mı? Hangi markaları neleri tercih ediyorsun?

Yok.Hiç olmadı.

Son olarak bizlere ve ziyaretçilerimize söylemek istedikleriniz nelerdir?

Teşekkür ederim.Herkese sağlıklı günler diliyorum.

(Shakespeare)

Çevrimdışı Nova ~

• ea'.
  • Süper Moderatör
  • Rep puanı: 63
  • ...
« Yanıtla #4 : 09 Eylül 2009, 14:20:18 »
Rock müzikteki bu haraketliliği neye bağlıyorsun ?

Daha özgür bir nesil geldi.Çok kanallı tvlerle büyüdük,internet kullandı bir çoğumuz,dünya globalleşti kültürel anlamda da.Her nesil bir öncekinden daha geniş kapsamlı olabildi,müziğe de öyle bakabildi.Son yıllarda göze batan çeşitlilik bir dinleyici olarak beni de mutlu ediyor ama üzülerek söyleyebilirim ki sanıldığı gibi bir patlama olmadı Türkiye alternatif müzik piyasasında.Hatta henüz bir patlama olmadı.

emre çok güzel konuşmuş ya ;D

En son aldığın albüm?

sagopa almış vayy emrenin rap dinlediğini bilmiyordum :) belki arada tadıyordur :D

teşekkürler esmacığım :)

Gelme.
Nasılsa
rahat uyuyorum artık.
Her gece ne yapıyor acaba düşünceleri
yok kafamda.
rüyalarımda daha güzelsin.

Çevrimdışı kutup kralicesi

• Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 52
« Yanıtla #5 : 09 Eylül 2009, 14:28:28 »
En son aldığın albüm?

Aaa , baya şaşırdım yaa.. Emre Sago da mı dinliyordu.. ( Sagocular sagoyu felan kötülemiyorum , yanlış anlaşılmasın.. )  Rap dinlediğini bilmiyordum..

Güzel bir röportaj olmuş..

sağ ol Esmacım =)

bitti mi hikayemiz?

Çevrimdışı ·haleuysal·

• Yönetici
  • Rep puanı: 239
  • Müzik eğer aşkın gıdasıysa, durmadan çalsın...
    • hale uysal
« Yanıtla #6 : 09 Eylül 2009, 22:50:13 »
Alıntı
Kimler ile aynı sahneyi paylaşmak isterdin ?

Placebo ve portishead.
Portishead, bunu bilmiyordum. :)

Alıntı
En son aldığın albüm?

;D ;D Çok iyi.  :) Sevindim yani. :)

Teşekkürler Esma.

Kalbimde ruhunu duymak istiyorum

Gözümde gözünü görmek istiyorum

Çevrimdışı )....ßeN! uNuT....(

• ♥ EmrE AydıN ♥
  • Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 55
  • Bitirmek istedim herşeyi ama beceremedim....
« Yanıtla #7 : 09 Eylül 2009, 23:19:51 »
demek sagopa da dinliyormuş... çok güzel bir röportaj olmuş emeğine sağlık esma ama fotoğraflardan iki tanesi gözükmüyor :S :S

Çevrimdışı BerkAtalay

• Acemi Üye
  • **
  • Rep puanı: 1
  • SillL qözünün yanlızlıklarını....
« Yanıtla #8 : 09 Eylül 2009, 23:37:45 »
söylerken bile yanlızlık çagrıştırıyor emre
It doesn`t even matter
I had to fall
And lose it all
LİNK'N PARK FAN

Çevrimdışı ♥ժξτξรτஅτﻨօด♥

• ♂ + ♀ = ♥ Burası misal ülkesi masal misali bizler hayal kafilesi...
  • Moderatör Adayı
  • Rep puanı: 207
  • chester XD düzgün ye şunu :D
    • Emre Aydın
« Yanıtla #9 : 14 Eylül 2009, 20:35:38 »
Alıntı
Marka merakın var mı? Hangi markaları neleri tercih ediyorsun?

Yok.Hiç olmadı.

senin gibi birinin de marka meraklısı olması beklenmezdi zaten =)

sağol

Linkin________ParkParkPark
Linkin________ParkParkParkPark
Linkin________Park_______Park
Linkin________Park_______Park
Linkin________ParkParkParkPark
Linkin________ParkParkPark
Linkin________Park
Linkin________Park
LinkinLinkin___Park
LinkinLinkin___Park